Datum plaatsing: 02 december 2022

Interview Tim van der Biezen, Nulandia 1


Interview Tim van der Biezen, Nulandia 1


Nuland ('s Hertogenbosch): Tim van der Biezen (Nulandia): 'We hebben zondag tegen Nooit Gedacht nog iets recht te zetten'

Een zware knieblessure maakte zijn doorbraak er niet makkelijker op, maar sinds vorig seizoen is Tim van der Biezen (22) de vaste doelman van Nulandia 1. Dat eerste jaar was er door het kampioenschap en zijn snoekduik a la Robin van Persie meteen eentje voor in de boeken. En dit seizoen doet Nulandia het 'boven verwachting goed' in de derde klasse.

Nee, hij kon er op het moment zelf niet echt van genieten. Tim van der Biezen keepte naar eigen zeggen niet zijn beste wedstrijd tegen Teisterbanders toen hij in de 92ste minuut mee naar voren ging bij een 3-4 achterstand. Vervolgens knikte hij duikend de 4-4 binnen en ging hij uren later viraal op internet. ,,De wedstrijd ging niet zo goed. Dan ben ik té fanatiek om er zelf van te kunnen genieten, dat kwam in de kantine pas. Toen ik zag dat het filmpje echt overal opdook en duizenden keren werd bekeken, dacht ik van: dit is een speciaal moment."

Toch noemt hij het kampioenschap met Nulandia in de vierde klasse van vorig seizoen hét hoogtepunt. Van der Biezen genoot daar extra van omdat hij dat jaar eindelijk weer fit was. Hij zucht als het gaat over zijn knieblessure. Als tweedejaars A-junior zou hij doorgeschoven worden naar de selectie, maar raakte hij in de voorbereiding geblesseerd aan zijn knie. De doktoren dachten eerst aan een kapotte meniscus, maar na acht maanden (!) revalideren bleek het toch zijn kruisband. En dus moest de balende doelman opnieuw onder het mes.

Lekker keepen

Al met al miste de jonge Nulander twee hele seizoenen en moest hij zo'n twintig maanden revalideren. ,,Als je dan kampioen wordt, sta je er wel eventjes bij stil hoe lekker het is dat je gewoon weer fit bent en lekker kan keepen in plaats van dat je gefrustreerd langs de kant staat. Ik moet het wel een beetje bijhouden in de sportschool, maar heb nu geen last meer."

Vorig seizoen brak de assistent-uitvoerder bij bouwbedrijf Berghege in Oss dus alsnog door bij Nulandia. Stijn van der Donk was gestopt, waardoor toenmalig trainer Marc van Delft een plekje vrij had in het doel. Van der Biezen lacht: ,,Dat was een fijn jaar om te beginnen."

Na dat kampioenschap was de verwachting dat Nulandia het zwaar ging krijgen in de derde klasse, ook omdat veel routiniers afzwaaiden. Het tegendeel is waar, Van der Biezen en zijn ploeggenoten draaien lekker mee en staan nu vierde in de derde klasse E. ,,Het gaat boven verwachting goed. Iedereen, ook ik, vroeg zich af hoe het zou gaan lopen toen al die jongens ermee stopten. Maar met een nieuwe trainer en een nieuwe groep draaien we goed mee."

Die nieuwe trainer is Giovanni Henskens. Hij gooit er flink de zweep over en traint geregeld tot in de late uurtjes. Van der Biezen lacht: ,,Hij is voetbalgek, dat helpt ons ook. We hebben dit seizoen al veel punten in de laatste minuten gepakt, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar."

Derby

Zondag moeten daar nog meer punten bij gaan komen als het aan Van der Biezen ligt. Dan komt buurman Nooit Gedacht (om 14.30 uur) op bezoek op sportpark Duyn en Dael. ,,We hebben nog wel iets recht te zetten na die nederlaag tegen EVVC (0-2, red.) laatst. Daar baal ik nu nog goed van. Het feestje in de kantine is na een overwinning toch lekkerder", aldus Van der Biezen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15052