Datum plaatsing: 09 december 2022

Huis73 en Letterbekken organiseren eerste ‘Gala van de Bossche Poëzie’


Huis73 en Letterbekken organiseren eerste ‘Gala van de Bossche Poëzie’


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De taalwereld in Den Bosch en omstreken is veelzijdig, maar ook verspreid. Binnen onze gemeente zijn o.a. Letterbekken, Zinnig Zuiden, Tapschrift en Huis73 actief bezig met het promoten van diverse soorten taalkunst. Van dichtkunst tot spoken word. Van liedkunst tot Nederlandstalige hiphop. Om eens alle organisaties en hun achterliggende gezichten bij elkaar te brengen bedacht taalpodium Letterbekken het Gala van de Bossche Poëzie.

Op vrijdagavond 16 december, om 20u bij Huis73, zal deze eerste editie van start gaan. Er zal een kort, luchtig en veelzijdig programma zijn op de Kolderzolder op de vierde verdieping. Hierbij zullen artiesten van alle betrokken organisaties de microfoon even pakken. Uiteraard zal ook stadsdichter Doeko L een woordje doen. Daarna staat er beneden een glas bubbels klaar voor alle deelnemers en bezoekers. Ook zal er een dj zijn die de muziek verzorgd. Een soort netwerkborrel, maar dan in de feestdagensfeer. Naast de betrokken stadsgenoten zullen ook taalprominenten uit de regio een uitnodiging ontvangen.

“Het is mijn overtuiging dat Den Bosch nog niet trots genoeg is op alles wat er allemaal op het gebied van taalkunst afspeelt!”, deelt organisator Friso Woudstra. “Het fijn als we elkaar ook wat beter weten te vinden. Daarnaast zijn we, net als bij de rest van culturele sector, tijdens de coronajaren een deel van het oude publiek verloren. We willen ook deze mensen van harte uitnodigen om aan te sluiten bij deze speciale avond”. Het evenement is dus bedoelt voor de taalwereld én haar publiek. Met klem wordt benadrukt dat gaat om het éérste Gala van de Bossche Poëzie. Het doel is hier een jaarlijks terugkerende avond van te maken.

Nieuwe website

Ook na het gala gaat Letterbekken er in 2023 weer flink tegenaan. Er staan nu zeven avonden gepland en daar komen gedurende het jaar nog gebeurtenissen bij. Letterbekken vertegenwoordigt een netwerk van taalkunstenaars en is als zodanig te bereiken om voordrachten bij bedrijven en evenementen te verzorgen. Op de vernieuwde site - www.letterbekken.nl - kunt u alle activiteiten van het taalpodium vinden, alsmede links naar de andere podia en gerelateerde organisaties uit de omgeving. In 2023 zijn de avonden van Letterbekken op 27 januari, 10 maart, 28 april, 23 juni, 29 september, 3 november en op 8 december (het tweede gala). Uiteraard zullen alle avonden voorzien worden van scherp gesteld thema.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12905