Datum plaatsing: 20 december 2022

Wil je weten waarom de rivier de Aa is, zoals die is? Kom dan naar de cultuurhistorisch en natuur avonden!


Wil je weten waarom de rivier de Aa is, zoals die is? Kom dan naar de cultuurhistorisch en natuur avonden!


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Je hoort het vaak om je heen dat de omgeving langs de rivier Aa zo mooi is. En dat is die ook! Maar wat is er allemaal op en rond de rivier gebeurt? Waarom stroomt hij hier en niet ergens anders? Waarom hebben er zoveel kastelen gestaan?

Casper Hoenderdos: “Ik wandel en fiets veel door het beekdal van de rivier de Aa. Wat je ziet accepteer je dan als
een werkelijkheid, maar als je verdiept in de natuur en de cultuurhistorie begin ik opeens te begrijpen waar ik woon en waarom het landschap er nu zo uit ziet. Maar ook begin i k steeds meer te begrijpen hoe het vroeger hier was. Heel interessant!”

Om je mee te nemen in de verhalen rondom de rivier de Aa, worden er 3 avonden en een praktijk dag georganiseerd. Natuur en cultuurhistorie komen zo ruim aan bod en gaan we met elkaar oefenen in het vertellen van verhalen. De eerste avond vindt plaats op 24 januari 2023 in het bezoekerscentrum van de Kilsdonksemolen. De kosten voor deze avonden zijn gratis. Voor de koffie, thee of frisdrank vragen we een kleine vergoeding.

Schrijf je snel in via vaarbewijsaadal@gmail.com want vol is vol. Voor meer informatie kan je het zelfde mailadres gebruiken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29586