Datum plaatsing: 09 december 2022

Abdij in kerstsfeer: Museum Krona organiseert sfeervolle kerstmarkt


Abdij in kerstsfeer: Museum Krona organiseert sfeervolle kerstmarkt


Uden (Meierijstad): Museum Krona is verheugd een nieuwe editie aan te kunnen kondigen van de Krona Kerstmarkt. Na de onverhoopte annuleringen van voorgaande edities vanwege het Coronavirus, zal de gratis kerstmarkt dit jaar plaatsvinden op zaterdag 17 en zondag 18 december. Een uniek evenement met een veelzijdig aanbod aan kramen, muziek én een live performance van beeldend kunstenaar Berndnaut Smilde.

Krona’s kerstmarkt vertegenwoordigt een uitgebreid aanbod aan (woon)accessoires, lifestyleproducten en andere artikelen, passend in de thema’s ‘kerst’ en ‘winter’. Denk aan kerststukjes, kunstkaarten, glaswerk en producten van de molen van Jetten. Ook wordt er ruim plaats gegeven aan goede doelen als Unicef en Kinderen van de Zon en is er natuurlijk gedacht aan een kop erwtensoep, warme chocomel of glühwein.

De openingstijden van Krona’s kerstmarkt zijn op zaterdag 17 december van 12.00 tot 21.00 uur. Deze dag zal muzikaal worden ondersteund door herderskoor Les

Pastoureaux Jolis. Omstreeks 19.00 uur is de abdijmuur het decor voor een eenmalige live performance van beeldend kunstenaar Berndnaut Smilde, die er een regenboog op zal creëren. Op zondag 18 december is de kerstmarkt open van 11.00 tot 16.00 uur. Het is dan de beurt aan Koor Karakter en Haverstro die de markt muzikaal aankleden. Op beide dagen worden oliebollen verkocht in samenwerking met de buurtvereniging.

Als partner van de Santa’s Crash Course zal het museum en de markt op zaterdag 17 december ook onderdeel zijn van de route, waarbij naar verwachting honderden kerstmannen- en vrouwen voorbij zullen rennen. Museum Krona is dan een van de onderdelen van het sfeervol verlichte parcours met maar liefst 15 obstakels.

Wie twee vliegen in één klap wil vangen, neemt tijdens zijn of haar bezoek aan de kerstmarkt direct een kijkje bij de nieuwe tentoonstelling In het LICHT, tegen een gereduceerd entreetarief. In plaats van het reguliere tarief van €10,- per persoon (zonder Museumkaart), betaal je in het weekend van 17 en 18 december €6,- per persoon (zonder Museumkaart).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30797