Datum plaatsing: 18 december 2022

Kasteel Heeswijk in de kersttijd


Kasteel Heeswijk in de kersttijd


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Een kasteel is gebouwd als een veilige wijkplaats in tijden van oorlog en onrust. De kersttijd is een tijd van bezinning en verzoening. Als 'kasteel van Brabant', presenteren we deze kerstperiode de bijzondere tentoonstelling LISTEN van het internationale War Childhood Museum. Kinderen staan buiten gewapende conflicten. Toch zitten ze er vaak middenin. De tentoonstelling LISTEN geeft je de kans om hun verhalen te lezen. Aan de hand van persoonlijke voorwerpen vertellen kinderen hoe zij een oorlog beleven. Onbevangen en oprecht. Onvergetelijk en hoopgevend.
LISTEN is een pop-up expo van het War Childhood Museum. Begonnen als klein burgerinitiatief in Sarajevo heeft deze organisatie inmiddels vestigingen in Kiev, New York, Sarajevo en Den Haag. De voortdurend groeiende collectie bestaat uit meer dan 5000 persoonlijke voorwerpen, elk met hun eigen verhaal. Van oorlogen in Oekraïne, Syrië en
Afghanistan tot de Bosnische Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog. Voor het eerst is de unieke collectie van LISTEN in Nederland te zien. Listen! is te bezoeken van 23 december t/m 8 januari tijdens je rondgang door het kasteel.

Luister, ik fluister!
Een nieuw bijzonder verhaal van de Verhalenketel tijdens Listen

"Paulientje is mijn pop. Ik heb haar gekregen van mijn moeder. Ze heeft hele grote oren. Die heeft zij eraan gemaakt, zodat 'Plientje' altijd naar mij luistert. Ook als ik bang ben. Als ik bijna onhoorbaar zeg: luister ik fluister, hoort ze mij, zelfs als ik ver weg ben." De Verhalenverteller vertelt het verhaal van Paulientje. Een pop die heel bijzonder is. Paulientje komt op een bijzondere manier naar de Verhalenverteller toe en gaat ook weer weg. Ze woont in een weckfles. Paulientje heeft grote oren waar ze heel goed mee kan luisteren. Nog gekker, ook zonder die oren zou ze elk woord horen, zelfs als je fluistert.

Geschikt voor alle leeftijden, inbegrepen in je entreeticket voor de tentoonstelling ListenUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27734