Datum plaatsing: 18 december 2022

Vloerkleed reinigen? Zo pak je dat aan?


Vloerkleed reinigen? Zo pak je dat aan?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Vloerkleden zijn enorm populair in veel woningen. Het geeft een gezellige sfeer en is bovendien ook lekker zacht aan je voeten. Je moet alleen wel voorzichtig zijn, want een vloerkleed reinigen is best een gedoe. Je kunt het stofzuigen, maar als er vlekken in komen of als je het een grote schoonmaakbeurt wilt geven, dan wordt dat al een stuk lastiger. Gelukkig kun je ook een professional inschakelen die het reinigen kan overnemen. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat, google dan even op reinigen vloerkleed of lees het artikel verder!

De reinigingsspecialist komt bij jou langs

Als je een antiek Perzisch tapijt hebt of een ander duur vloerkleed, dan is het echt aan te raden om het reinigen door een professional te laten aanpakken. De reinigingsspecialisten van Cinco Cleaning komen persoonlijk bij jou langs om je vloerkleed te analyseren. Iedere vloerkleed heeft weer een eigen aanpak nodig voor het beste resultaat. Aan de hand van dit persoonlijke bezoek en analyse wordt er bepaald wat de juiste reinigingsproducten en reinigingsmethode zullen zijn om het schoon te maken. Je kunt ook online het offerteformulier invullen met foto's van jouw kleed als je eerst meer informatie wilt hebben over de kosten bijvoorbeeld.

Jouw vloerkleed wordt gratis opgehaald en na de reinigingsbeurt weer bij je thuis bezorgd. Dit gebeurt uiteraard in overleg, dus je kunt precies verwachten dit halen en brengen zal plaatsvinden.

Het reinigingsproces

Het reinigingsproces van jouw vloerkleed gebeurt in een aantal stappen. Als eerste stap wordt er een voorinspectie gedaan. Het vloerkleed wordt bijvoorbeeld getest op kleurechtheid, zodat er tijdens het schoonmaakproces geen risico's op kleurdoorloop zijn. Daarna wordt het tapijt geklopt met een speciale klopmachine. Dit is een belangrijke stap, want dit kloppen zorgt ervoor dat al het losse, droge vuil (haren, zand, stof) uit het kleed wordt geschud. Na dit kloppen wordt het kleed echt gereinigd met de daarvoor bestemde machines. Cinco Cleaning heeft diverse machines voor allerlei soorten vloerkleden, aangezien een antiek wollen of zijden tapijt niet dezelfde behandeling kan krijgen als een tapijt bestaande uit synthetische vezels.

Heeft je vloerkleed hardnekkige vlekken die er niet makkelijk uit gaan, dan krijgt het ook nog eens een extra vlekkenbehandeling. Na het reinigen met schoonmaakmiddelen wordt het tapijt uitgespoeld en gedroogd in een speciale tapijtcentrifuge. Hier gaat het meeste vocht eruit, waarna het vloerkleed in een droogkamer wordt geplaatst en verder kan drogen. Soms kan het zo zijn dat het kleed na het reinigingsproces nog steeds onfris ruikt. Dan wordt het gewoon opnieuw gereinigd tot het gewenste resultaat is bereikt, namelijk een schoon en fris vloedkleed!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14353