Datum plaatsing: 22 december 2022

Vuurwerkvondsten bij controles richting jaarwisseling's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): 19 december controleerden de gemeente ’s-Hertogenbosch en politie het garageboxencomplex aan de Siloweg. In een van de garageboxen werd 155 kilogram vuurwerk gevonden, waarvan 18 kilogram illegaal. Het vuurwerk is in beslag genomen. Politie onderzoekt wat de mogelijkheden zijn voor strafrechtelijke vervolging.

Begin deze maand werden ook al kleinere hoeveelheden in beslag genomen. Bij een controle van de gemeente op het industrieterrein in Rosmalen werd er bij twee jongvolwassenen in een auto een paar kilo illegaal vuurwerk gevonden. Reden om ook bij de nog thuiswonende jongeren thuis te gaan kijken. Dat leidde tot een vondst van ongeveer 18 kilogram zwaar illegaal vuurwerk op de slaapkamer. Ook hier is het vuurwerk in beslag genomen, en onderzoekt politie de vervolgstappen.

Risico’s
Het opslaan en bewaren van vuurwerk is aan verschillende veiligheidsregels gebonden. Want te veel vuurwerk in bijv. een huis of garage, is gevaarlijk. En kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners en omgeving. Zeker als het gaat om zwaar illegaal vuurwerk .

Vuurwerk mag alleen maar verkocht worden op 29, 30 en 31 december. Bovendien mag het alleen maar afgestoken worden van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Meld opslag vuurwerk
Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk ligt opgeslagen, op een niet toegestane manier worden verhandeld of vervoerd gaan worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22861