Datum plaatsing: 02 januari 2023

Walter Toon(t) Hermans


Walter Toon(t) Hermans


Oss (Oss): In Bibliotheek Oss staat zondag 8 januari om 13.30 uur Toon Hermans centraal. Superfan Walter van Geffen uit Oss brengt dan een hommage aan de in 2000 overleden cabaretier, zanger en dichter.

Toen Walter als kleine jongen op een bandrecorder voor het eerst Toon Hermans hoorde, raakte hij zoals hij dat zelf zegt, besmet met het 'Toonvirus'. Vanaf dat moment verzamelde hij alles van de grote clown. Tijdens de lezing laat Walter bekende fragmenten uit de shows van zijn idool zien. Hij vertelt er verhalen bij en draagt gedichten voor.

Toon Hermans werd op 17 december 1916 geboren in Sittard. Met Wim Kan en Wim Sonneveld behoort hij tot de grote drie van het cabaret van na de Tweede Wereldoorlog. De Limburger is vooral bekend van zijn onemanshows waarmee hij in het theater en op televisie veel succes boekte.

De lezing over Toon Hermans maakt deel uit van de serie KennisMakers. Hierin vertellen mensen uit deze regio over hun grote passie. Aanmelden is niet nodig. De entree is gratis.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29522