Datum plaatsing: 05 januari 2023

Zijn mensen klaar voor het digitale leven?


Zijn mensen klaar voor het digitale leven?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Internet en moderne technologie hebben de manier veranderd waarop mensen werken, studeren en winkelen. Veel websites zoals Koffiecupster.nl verkopen interessante producten aan de community. Je kunt dus producten kopen zonder te reizen. Terwijl internet mensen helpt informatie en producten online te vinden, trekt de zogenaamde VR-technologie tegenwoordig ieders aandacht. Een andere naam is virtual reality, wat nauw verwant is aan augmented reality. Beiden hebben een nieuwe ervaring gevormd in gaming, onderwijs, de auto-industrie, toerisme, architectuur, gokken, interieurontwerp, detailhandel, gezondheidszorg en nog veel meer. Ondanks de hype hebben niet alle mensen de voordelen en functies ervan herkend. Het is dus nuttig om er meer over te leren.

Leren over het digitale leven
David Peeters, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg, geeft lezingen en onderzoek naar recente digitale ontwikkelingen, met name augmented en virtual reality. Hij richt zijn onderzoek ook op communicatie, cognitie en taal. Een van zijn docenten behandelt de context van de Artificial Intelligence Parade en de Glass Room Experience, die bezoekers inzicht geven in het digitale leven. Ook maakt het iedereen bewuster van digitaal burgerschap door middel van workshops, lezingen en activiteiten. Het bijwonen van een van zijn lezingen is uitstekend als je meer wilt weten over AR en VR. Als alternatief kan iedereen het uit andere verschillende bronnen bestuderen. Leren over deze technologieŽn is net zo eenvoudig als het kopen van muurstickers van Sweetlivingshop op internet.

Een inleiding tot het digitale leven
De meeste moderne mensen besteden tegenwoordig meer tijd aan het kijken naar schermen. Smartphones en computers hebben ieders leven overgenomen. Je kunt je smartphone bijvoorbeeld gebruiken om films te kijken, social media te gebruiken en om gemakkelijker informatie te krijgen. VR en AR kunnen deze activiteiten spannender maken omdat deze technologieŽn nieuwe interactieve ervaringen creŽren die iedereen kan ontdekken. Bovendien kan iedereen muurstickers kinderkamer kopen bij een online verkoper met VR of AR. Hoewel beide vergelijkbaar zijn, hebben ze aanzienlijke verschillen die je moet kennen.

Virtual Reality: de basis
VR technologie is al jaren op de markt. Met deze technologie kan iedereen alle omgevingstypen digitaal verkennen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de oceaan te verkennen zonder te verdrinken. De technologie dompelt gebruikers onder in een virtuele wereld via apparaten zoals head-tracking headsets. Zodra je deze uitrusting draagt, kun je rondkijken in de omgeving. Later zal het display je bewegingsrichting volgen en een verbluffend virtueel omgevingsbeeld bieden. Het goede nieuws is dat virtual reality technologie zich blijft ontwikkelen en dat je in de toekomst meer updates zult krijgen. Twee belangrijke typen headsets zijn op het scherm gebouwde en smartphone-headsets.

Augmented Reality: de basis
In tegenstelling tot virtual reality, stelt AR (augmented reality) gebruikers in staat om de wereld om hen heen te zien met daarop digitale afbeeldingen. Het is echter mogelijk dat je een headset moet dragen om deze nieuwe ervaring te krijgen. AR gebruikt een real-world setting in plaats van een virtuele. Simpel gezegd, augmented reality verbetert zowel de virtuele als de echte wereld, terwijl VR je naar een fictieve realiteit brengt.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15659