Datum plaatsing: 08 januari 2023

Alzheimerkoor Oss maakt met zang en muziek dementie bespreekbaar


Alzheimerkoor Oss maakt met zang en muziek dementie bespreekbaar


Oss (Oss): Op woensdag 18 januari slaan diverse organisaties de handen ineen voor Alles over Alzheimer: een muzikale én informatieve ochtend rondom dementie. Deze productie van Theater van de Stad vindt plaats in het Theatercafé van De Lievekamp. Alzheimer Nederland Noord-Oost Brabant, de Dementheek Oss, het Alzheimercafé Oss en ONS Welzijn verzorgen korte informatieve intermezzo’s tussen de zangnummers van het Alzheimerkoor. De kaartverkoop voor deze voorstelling is inmiddels gestart via de website van het theater.

Het Alzheimerkoor uit Oss is een uniek koor waar mensen die leiden aan dementie met hun naasten en mantelzorgers samen zingen, onder leiding van dirigent Peter Ruijs. De muziek brengt de koorleden dichter bij elkaar; ze maken op unieke wijze contact en beleven samen culturele, waardevolle momenten. Het inzetten van muziek als middel om sociale doelen te bereiken, sluit naadloos aan bij Theater van de Stad, de sociaalmaatschappelijke programmalijn van theater De Lievekamp. Het theater en het koor werkten al eerder samen, maar deze keer krijgt het koor een eigen podium. Daarnaast worden er nu verschillende samenwerkingspartners bij betrokken, om deze ochtend ook een informatief karakter te geven.

Samen het verschil maken De verbindende kracht van muziek maakt deze ochtend het thema dementie bespreekbaar. Tussen de liedjes van het Alzheimerkoor zijn er korte intermezzo’s, waarin Dementheek Oss, het Alzheimercafé en Alzheimer Nederland hun werk in de regio presenteren. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen aan deze organisaties of om in gesprek te gaan aan één van de informatietafels. De ochtend vindt plaats in een laagdrempelige en gezellige setting in het Theatercafé, waarbij het publiek met de koffie in de hand mee mag zingen met het Alzheimerkoor. Een heerlijke zangochtend voor de fans van het Alzheimerkoor, maar tegelijkertijd een interessante ochtend voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie.

Kaartverkoop Toegangskaarten voor Alles over Alzheimer door het Alzheimerkoor Oss te zien op woensdag 18 januari in het Theatercafé van De Lievekamp om 10.30 uur, zijn voor € 5,00 (incl. koffie/thee) te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14264