Datum plaatsing: 09 januari 2023

Een goede bedrijfslunch regelen


Een goede bedrijfslunch regelen


's-Hertogenbosch (Regionaal): De juiste aanpak van zakenlunches is cruciaal, want ze bieden een kans om de doelstellingen van jouw bedrijf af te stemmen op die van potentiŽle klanten, een goede verstandhouding op te bouwen en misschien zelfs nieuwe contacten te leggen. Het is van cruciaal belang deze lunches zorgvuldig te plannen, want een verkeerde aanpak kan niet alleen de deal om zeep helpen, maar ook jouw carriŤre ruÔneren. Er zijn veel strategieŽn om het goed te doen, van voorbereiding vooraf tot het kiezen van een smaakvolle eetgelegenheid en het vermijden van controversiŽle onderwerpen zoals religie en politiek. Om ongemakkelijke pauzes of ondoordachte blunders te voorkomen, volg je deze aanwijzingen van deskundigen bij het plannen van de perfecte bedrijfslunch.

De lunch
Het is onwaarschijnlijk dat een potentiŽle klant een uitnodiging voor een lunch zal accepteren tenzij je hem eerst vertelt waarom je hem wilt ontmoeten. Als antwoord op hun vraag: "Wij willen onze strategie afstemmen op die van jouw bedrijf om zowel onze wederzijdse effectiviteit als klanttevredenheid te verbeteren," moet je uitleggen waarom je hen uitnodigen voor de lunch. Je kunt een potentiŽle klant uitnodigen voor een lunch om te ontdekken wat zijn belangrijkste uitdagingen zijn. Je kunt dan jouw oplossing gebruiken om hen te verleiden: "Ons product is ontworpen om de problemen op te lossen waarmee je wordt geconfronteerd." Je moet je gesprek afstemmen op de wensen van een potentiŽle klant als je een duidelijke reden hebt om hem uit te nodigen voor de lunch. Dit zal hen het gevoel geven dat je hen kent en zal je helpen een band met hen op te bouwen. Wanneer je hen uitnodigt om lid te worden van jouw team, zullen zij eerder geneigd zijn te aanvaarden omdat zij zich da

Drink niet te veel koffie.
Koffie is een hoofdbestanddeel van de zakenlunch. Je wilt echter niet te veel koffie drinken. De cafeÔne maak je nerveus, waardoor je ongeduldig en ongeÔnteresseerd overkomt. Als je net genoeg koffie drinkt, ben je ontspannen genoeg om effectief te zijn, maar ook geconcentreerd genoeg om een gesprek te voeren. Koffie veroorzaakt ook een verhoogde speekselproductie. Je kunt het drinken van koffie vlak voor een vergadering beter vermijden, anders zul je merken dat je het voortdurend uitspuugt. Dit kan gÍnant zijn en het verloop van de vergadering verstoren. Vergeet niet dat een zakenlunch net zo belangrijk is als elke andere vergadering. Dit zijn de mensen die bepalen of je het contract krijgt of niet. Neem de tijd om de lunch goed te plannen en je zult een lange weg afleggen om indruk op hen te maken.

Samenvatting
Al met al is een zakenlunch een uitstekende manier om met potentiŽle klanten en collega's te netwerken. Het is belangrijk om de lunch zorgvuldig te plannen, zodat je het meeste uit de maaltijd haalt. Dit betekent een duidelijke reden hebben voor de ontmoeting, de beschikbaarheid van het restaurant controleren, een uitnodiging en bevestiging sturen, je voorbereiden door onderzoek te doen naar de persoon of personen die je gaat ontmoeten, en bepaalde onderwerpen koste wat kost vermijden. Benieuwd naar nog meer tips? Bekijk ze hier!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16301