Datum plaatsing: 12 januari 2023

Stylist opleiding volgen? Lees hier alles wat je moet weten!


Stylist opleiding volgen? Lees hier alles wat je moet weten!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Heb je al eens nagedacht om een styling opleiding te doen? Bij deze opleiding leer je op een creatieve manier bijvoorbeeld winkeletalages, trouwlocaties, uitvaartlocaties en nog veel meer te bekleden met bloemen en groen. Je kunt met deze opleiding dus verschillende kanten op. Enthousiast geworden en meer weten? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we alle informatie over de styling opleiding voor je op een rijtje!

Styling opleiding: dit kun je verwachten

Zoals je net al hebt kunnen lezen, kun je met de styling opleiding allerlei richtingen op. Dit begint al bij het uitkiezen van de opleiding zelf. Ben je bijvoorbeeld geďnteresseerd in bloemschikken en bloemwerk maken, dan is de opleiding tot bloemist waarschijnlijk echt iets voor jou. Je kunt dan kiezen voor de richtingen vakbekwaam bloemist, ondernemer bloemist of medewerker bloemist. Wil je je breder oriënteren? Dan kun je de opleiding bloem, groen en styling volgen. Binnen deze opleiding ga je niet alleen met bloemen aan de slag, maar ook met andere groene materialen. Ook leer je hoe je trendontwikkelingen omzet in de praktijk.

Waar kun je styling opleiding volgen?

Je kunt op Aeres MBO een styling opleiding volgen op mbo niveau 2, 3 of 4. Aeres MBO is een onderwijsinstelling met verschillende locaties en voor de styling opleiding kun je terecht in Buitenpost, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Velp. Misschien vind je dus een opleiding bij jou in de buurt, maar je kunt ook je horizon verbreden en bewust kiezen voor een locatie die verder van huis is. Daarnaast kun je bij Aeres MBO kiezen tussen een BOL (Beroepsopleidende Leerweg) of BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg). Ga je voor een BOL opleiding, dan ben je het grootste deel van de opleiding op school te vinden. Tijdens de opleiding krijg je ruimte om stage te lopen en praktijkervaring op te doen. Kies je voor BBL, dan heb je een arbeidscontract bij een erkend leerbedrijf. Hier werk je het grootste deel van de tijd (vaak vier dagen in de week) en dit combineer je met school (meestal één dag per week).

Carričremogelijkheden na de styling opleiding

Heb je je diploma styling op zak? Dan kun je op veel plekken terecht. Als gediplomeerd bloemist kun je bijvoorbeeld aan de slag in een winkel of tuincentrum, waar je klanten helpt met het uitzoeken van de perfecte bloemen. Je adviseert klanten ook bij de verzorging van bloemen en bent verantwoordelijk voor de presentatie van de etalages en winkel als geheel. Uiteraard kun je ook een eigen bedrijf beginnen of als freelancer aan de slag als bloemist, etaleur, vormgever, decorateur of stylist.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14198