Datum plaatsing: 18 januari 2023

Week van de PoŽzie bij Huis73


Week van de PoŽzie bij Huis73


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Van 26 januari tot en met 1 februari is het de week van de PoŽzie met dit jaar als thema Vriendschap. Ook bij Huis73 is er deze week van alles te doen rondom poŽzie: van exposities tot masterclass en van workshop tot schrijfcafť.

We trappen af met de expositie Surrealisme en Fotografie; Cadavres Exquis Photographiques van Photo-Collectief Rimbaud. Honderd jaar geleden vermaakten de surrealisten zich met het maken van Cadavres Exquis. Eind 2020 hebben negen Nederlandse, ťťn Belgische en drie Franse fotografen dit concept overgezet naar fotografie. Het resultaat is te zien in deze expositie die op vrijdag 27 januari wordt geopend. Rien Schildkamp houdt dan een lezing 'Surrealisme in Literatuur, Beeldende Kunst en Fotografie'.

Tijdens de opening van de poŽzieweek op 26 januari, wordt ook de allereerste kinderstadsdichter van Den Bosch bekend gemaakt: een initiatief van Kelly Verdonk, Huis73, Zinnig Zuiden, Dukebox, Kleefkracht en boekenwinkels Adr. Heinen en de Omslag.

Verder staan er tijdens de PoŽzieweek een masterclass, twee workshops en nog een expositie op het programma. Dichter en vertaler Vicky Francken geeft op 26 januari een masterclass CollagepoŽzie. De collagetechniek, bekend uit de beeldende kunst, is een manier om je creatieve horizon te verbreden. gebruikt. In deze workshop gaan we analoog ťn digitaal aan de slag dus vergeet niet je smartphone mee te nemen.

Op 28 januari staat het Schrijfcafť van Lia Hesemans in het teken van ĎGedichten die raken: poŽzie kan je vriend zijní. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poŽzie kan je vriend zijn: een gedicht dat raakt en dat gevoelens een plaats geeft waar je zelf geen woorden voor hebt.

Op 31 januari kun je meedoen met de workshop Toevalsgedichten en Digitale Literatuur

door dichter-performer Nick J. Swarth en Siebe Bluijs, onderzoeker digitale literatuur. Het belooft een interactieve schrijfworkshop te worden met een flink portie poŽziegeschiedenis.

Tot slot worden tijdens de Week van de PoŽzie ook de gedichten van de shortlist van de gedichtenwedstrijd van ZIN AAN! geŽxposeerd. Het winnende gedicht van Marjolein Bax wordt deze week tevens onthuld in de Sint-Jan en blijft daar een jaar hangen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14854