Datum plaatsing: 10 februari 2023

Showhypnotiseur ontkracht mythes rond hypnose!Rosmalen (Rosmalen): Op vrijdag 10 maart 2023 komt de Belgische showhypnotiseur Dominik Messiaen, bekend als The Charming Hypnotist, naar PERRON-3 in Rosmalen. Met zijn hypnose theatershow Rozeschijn en Manegeur - De Kracht van Verbeelding ontkracht hij mythes over hypnose en zorgt dat zowel de gehypnotiseerden als het publiek een heerlijke tijd beleven. In regie van Walter Janssens, regisseur van Kommil Foo, bewerkte hij zijn show tot een interactieve theatervoorstelling.

"Slaap heeft niets te maken met hypnose"

Hypnose is een natuurlijke, heel gefocuste toestand waarbij je onderbewustzijn het overneemt van je bewustzijn. Je kan het vergelijken met de toestand wanneer je volledig opgaat in een boek, film of theaterstuk. Je vergeet heel even je omgeving en het verhaal wordt jouw realiteit. Onderbewust reageer je hierop. Wordt het bijvoorbeeld spannend, dan gaat je hartslag omhoog, stijgt je spierspanning en lichaamstemperatuur. Gebeurt er iets heel ergs, dan kan je vaak je tranen niet bedwingen. En toch blijf je je ervan bewust dat het slechts om een verhaal gaat. Zo neemt Dominik tijdens zijn hypnoseshow de mensen op het podium mee in zijn realiteit terwijl ze volledig bewust blijven en normaal functioneren.

"Ons onderbewustzijn werkt heel sterk met beelden"

"De mensen in mijn show blijven de hele tijd bewust en functioneren normaal", vertelt Dominik. "Toch verander ik telkens een stukje van hun realiteit door mijn suggesties. Daarbij gebruik ik vaak beeldspraak omdat ons onderbewustzijn net zoals tijdens onze droomslaap heel efficiënt werkt met beelden. Vandaar ook de ondertitel De Kracht van Verbeelding.

Zo worden toeschouwers bijvoorbeeld dronken van een denkbeeldige cocktail zonder de nadelen ervan te ervaren. Dat leidt steeds tot grappige situaties. Tijdens mijn show in Rotterdam geloofde een dame dat haar buurvrouw drank op haar jurk had gemorst en ze bleef daar de hele show door over jammeren tot hilariteit van het publiek.”

"Je kan onmogelijk in de hypnose blijven steken"

Zodra je de focus verbreekt, komt je uit hypnose. Het klopt wel dat in héél uitzonderlijke gevallen door de slaapsuggestie iemand zich onmiddellijk na de voorstelling nog even suf zou kunnen voelen. Daarom is het belangrijk dat de hypnotiseur op het einde van de voorstelling de mensen op een degelijke wijze uit de hypnose haalt. Dominik ontwikkelde daarenboven een aparte supersterke suggestie voor alle aanwezigen op het einde van de show waardoor zelfs dat minimale risico op kortstondige sufheid tot nul wordt herleid.

"Hypnose voor een beter mentaal welzijn"

"Ik vind het heel belangrijk dat álle aanwezigen, in de zaal én op het podium, de zaal verlaten in een betere toestand dan wanneer ze binnen kwamen. Bij de mensen die in hypnose gaan, geef ik hen daarom altijd een aantal positieve suggesties mee die na de show blijven doorwerken. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter mentaal welzijn", aldus Dominik.

"Ik werk met acteurs, en nog hele goeie ook!"

Tijdens de hypnose prent Dominik een bepaalde situatie heel sterk in bij de deelnemende toeschouwers. Hierdoor beleven ze de situatie alsof die écht is en reageren ze op heel authentieke wijze, zelfs beter dan de meeste acteurs zouden kunnen. Method-acting, een acteertechniek die o.a. Robert De Niro gebruikt, is gebaseerd op exact hetzelfde principe.

"Wat optreden in Nederland zo bijzonder maakt"

Nederlanders zijn vaak extraverter dan andere nationaliteiten en stellen zich open voor nieuwigheden en dat maakt optreden in Nederland zo fijn. Mensen reageren heel zuiver op een ingebeelde situatie en blijven daarbij vooral zichzelf. En dat is zoveel leuker met iemand die sociaal en extrovert is! Voorlopig staat er in Nederland enkel nog een theatervoorstelling in Rosmalen en Best op de kalender maar na mijn optreden in Rotterdam smaakt het naar meer...

Te zien op:

Vrijdag 10 maart · 20.30 uur · Theaterzaal

€ 19,50 • € 17,50 studenten • inclusief drankje

PERRON-3 · Hoff van Hollantlaan 1 · Rosmalen

Speelduur: circa 90 minuten (zonder pauze)

Meer informatie: charminghypnotist.com

Kaarten Kaarten zijn te koop via www.perron-3.nl/agenda, de theaterkassa in PERRON-3 of telefonisch via 073-850 7550.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13440