Datum plaatsing: 17 januari 2023

10 jaar sCOOLradio


10 jaar sCOOLradio


Oss (Oss): Precies 10 jaar geleden klonk in de aula (de Binnenhof) van het TBL het aftellen voor de eerste uitzending van schoolradiozender sCOOLradio van het Titus Brandsmalyceum in Oss. Twee bekende radio-DJ’s van NPO 3FM Barend en Wijnand drukten op de grote rode knop en werd de website www.scoolradio.nl gelanceerd. Er was veel media-aandacht en dit nieuws kwam zelfs bij het NOS-journaal op TV. sCOOLradio was de eerste schoolradiozender op een middelbare school met een DJ-opleiding.

Nigel Korthout docent van de DJ-opleiding van sCOOLradio was toen nog leerling op het TBL en met een groepje vrienden altijd bezig met radio. Tijdens evenementen en opendagen verbouwden zij een lokaal tot een ware radiostudio en brachten zij live verslag. Zo ontstond het idee van een glazenhuis binnen het TBL midden in het gebouw. We begonnen met 15 enthousiaste DJ’s en gingen ieder jaar naar NPO-3FM waar we les kregen van opleidingscoördinator Timo Kamst. We hadden ook gesprekken met bekende DJ’s en kregen zelfs een privéles en demonstratie van de DJ’s Gerard Ekdom, Paul Rabbering en Frank van der Lende. Met sCOOLradio wonnen we ook de nationale onderwijsprijs en deden mee met allerlei lokale evenementen. De DJ’s van sCOOLradio liepen dan rond voor interviews en brachten live verslag van het evenement. Ook is er een paar keer een radiodag georganiseerd samen met NPO-3FM en werden daarbij ook andere schoolradiozenders uitgenodigd zoals Radio Rijks en Raalte.

Inmiddels heeft de studio weer een hippe metamorfose gehad met nieuw meubilair en apparatuur zoals een compleet nieuwe DJ-set. Ieder jaar doet sCOOLradio ook mee met de Serious Request actie en wordt er een marathon-uitzending gedaan voor dit goede doel. Afgelopen jaar hadden de DJ’s door 30 uur live radio te maken zo’n €2000,- opgehaald.

sCOOLradio is de hele dag te beluisteren met heerlijke muziek via www.scoolradio.nl. Voor de tijden van de live uitzendingen kijk dan op de website.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27681