Datum plaatsing: 21 januari 2023

Uitvoering Dode Hoekproject VVN-afd. Maasland


Uitvoering Dode Hoekproject VVN-afd. Maasland


Oss (Bernheze): VVN, afdeling Maasland (gemeenten Oss en Bernheze) combineert ook dit jaar haar dodehoekproject voor basisscholen (vrachtwagens en touringcars) met het Cumela-project “Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer” (VOMOL).

Al ruim 25 jaar organiseert VVN afd. Maasland het dodehoekprojet voor de groepen 8 van het basisonderwijs in de gemeenten Oss en Bernheze. Voor de praktijklessen werden hiervoor veelal grote vrachtwagens en touringcars van deelnemende bedrijven ingezet. Voor het tweede jaar worden op twee locaties (één in Oss en één in Nistelrode) gedurende twee weken de leerlingen van basisscholen gewezen op de gevaren van de dodehoek bij vrachtauto’s EN landbouwvoertuigen.

In een grote loods bij loonwerkbedrijven worden een trekker/oplegger en verschillende landbouwvoertuigen opgesteld. De scholen uit de omgeving zijn uitgenodigd om met hun leerlingen naar de betreffende locatie te komen. Eerst volgt kort de theorie, waarna de leerlingen worden verdeeld over de voertuigen voor de praktijk. Ze mogen dan zelf ervaren wat de chauffeur ziet, maar vooral ook NIET ziet. Heel belangrijk is om inzicht te krijgen wat de gevaren zijn van de grote en brede voertuigen met de scherpe en puntige uitsteeksels.

Zeker voor leerlingen van groep 8 die na dit schooljaar vanuit dorpen naar het vervolgonderwijs fietsen, is het belangrijk dat zij ook de gevaren van landbouwverkeer kennen en daar rekening mee houden.

In de week van 23 t/m 27 januari komen de leerlingen uit de gemeente Oss bij Gebroeders van Erp Grondverzet. Voor Bernheze worden de leerlingen verwacht bij Langenhuizen, Agrarisch Loon- en Grondverzetbedrijf in Nistelrode van 6 en 7 februari. 23 Januari opent wethouder Sydney van de Bergh van de gemeente Oss het project voor de leerlingen uit zijn gemeente door zelf plaats te nemen achter het stuur van een landbouwvoertuig. Voor de gemeente Bernheze wordt deze officiële handeling verricht door wethouder Marius Tielemans op 6 februari. Ook KBO-afdelingen in de Kringen Oss en Bernheze zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit belangrijke project. Door deze senioren wordt veel gefietst, zowel in groepsverband als individueel. Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van (polder)wegen die ook door landbouwvoertuigen gebruikt worden.

VVN afd. Maasland (gemeenten Oss en Bernheze) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’ Fijn dat ook CUMELA zich hierbij aansluit.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28955