Datum plaatsing: 25 januari 2023

Leerlingen Titus Brandsmalyceum gaan werken aan project Pakje KunstOss (Oss): In het kader van 100 jaar TBL is januari is de maand van de creatie. In deze maand gaan alle leerlingen tijdens de les beeldend aan de slag met het vullen van een pakje kunst (pakjekunst.com). Ze worden daarbij begeleid door een aantal gastdocenten: Marleen van Lanen, Amber Stoop, Sarah van den Dungen, Wessel van de Coolwijk, Wiosna van Bon, Rens Holtkamp en Thimo van Vliet. De meesten van hen zijn oud-leerling.

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Ro-nalt is oud-docent van het TBL. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 52 automaten verspreid over 36 steden in Nederland en doen er meer dan 1500 kunstenaars mee.

Van 30 januari t/m 3 februari kan iedereen die wil een pakje kunst uit de automaat op school trekken. Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen, als iets bijzonders, als verzamelobject, of gewoon voor de leuk.

De Pakjes Kunst kunnen door bezoekers van onze Open Dag op 3 februari ook gekocht worden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30580