Datum plaatsing: 07 februari 2023

Fantastival brengt Hollywood naar Oss


Fantastival brengt Hollywood naar Oss


Oss (Oss): Op 11 juni 2023 organiseert Muzelinck het jaarlijkse Fantastival. Het thema is dit jaar Hollywood; een prachtige inspiratiebron voor de vele amateurkunstenaars en het professionele straattheater die tijdens Fantastival zullen optreden. Net als vorig jaar vindt Fantastival nog voor de zomervakantie plaats en zullen de optredens te zien zijn in de Raadhuislaan en in het St. Barbarapark bij de Groene Engel. Dit jaar zijn er ook optredens in de Lievekamplaan waardoor er meer verbinding ontstaat tussen de verschillende optreedlocaties en wordt het meer één festivalgebied. Muzelinck is nog op zoek naar deelnemers die willen optreden tijdens Fantastival. Zij kunnen zich nog tot 1 maart inschrijven via het inschrijvingsformulier (op www.fantastival.nl).

Thema Hollywood
Fantastival is een straattheater festival dat voor iedereen vrij toegankelijk is. Het publiek ziet optredens van lokale verenigingen, kunstenaars, dansers en zangers afgewisseld met professioneel (inter)nationaal straattheater. Elk jaar wordt er gewerkt met een thema. Het thema Hollywood biedt veel mogelijkheden. Denk aan de vele filmmuziek die er is, de bekende filmscenes, de acteurs en actrices met al hun glitter en glamour, de rode loper bij een premiere, enzovoorts.

Gezamenlijke productie
Muzelinck stimuleert de deelnemers om buiten hun ‘comfortzone’ te gaan en te kijken naar mogelijkheden om samen met anderen een optreden te verzorgen. Het is voor de deelnemers mogelijk om hierbij ondersteuning te krijgen vanuit Muzelinck. Daarnaast zal er dit jaar ook weer één grotere productie gemaakt worden; één act waar verschillende amateurkunstenaars aan deelnemen. Eventueel aangevuld met professioneel straattheater. Deze productie wordt gemaakt en geregisseerd door Anja Vos en Lobke van der Sanden (Theater van de Stad). Deelnemers die hier interesse in hebben kunnen dit kenbaar maken op het inschrijfformulier.

Fantastival is een unieke samenwerking tussen vele betrokkenen. Het festival wordt elk jaar in opdracht van de gemeente Oss georganiseerd door Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Bij elke editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en komen er professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland om mensen in contact te brengen met verschillende vormen van cultuur. Dit jaar vindt Fantastival plaats op 11 juni van 12.00 – 17.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk en is zeer geschikt voor gezinnen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14616