Datum plaatsing: 15 februari 2023

Landelijke Sterrenkijkdagen


Landelijke Sterrenkijkdagen


Vinkel ('s Hertogenbosch): Sterrenwacht Halley doet op 24, 25 en 26 februari met drie publieksavonden en een Jeugdmiddag mee aan de Landelijke Sterrenkijkdagen. Die worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS).

Publieksavonden

Voor de vrijdag- en zaterdagavonden 24 en 25 februari is reservering nodig. Er is plaats voor ten hoogste 50 bezoekers per avond. Reserveren is mogelijk via de Agenda van de website www.sterrenwachthalley.nl.

Mogelijk zijn deze twee avonden al volgeboekt, maar dan kunt u bij Halley terecht op de publieksavond op zondag 26 februari; daarvoor hoeft u geen plaatsen te reserveren. Iedereen is welkom!

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen worden voldaan.

Het programma begint telkens om 20.00 uur en duurt tot rond 22.00 uur.

Met de telescopen bekijk je heel mooi de heldere planeet Venus, de rode planeet Mars en de reuzeplaneet Jupiter met zijn grootste manen. En natuurlijk krijgen sterren, sterrenhopen en kosmische nevels veel aandacht. Je leert bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals de Poolster, Castor en Pollux, Grote en Kleine Beer, Tweelingen, Orion en Cassiopeia. Het moet wel onbewolkt zijn om de planeten en sterren te kunnen waarnemen. In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Jeugdmiddag

Op zaterdag 25 februari is er een Jeugdmiddag, speciaal bedoeld voor kinderen van (ongeveer) 8-12 jaar.

Het programma begint om 14.00 uur en duurt twee uur. De entreeprijs bedraagt € 3,– per persoon. Reserveren van plaatsen is nodig. Dat kan via de Agenda op de website www.sterrenwachthalley.nl. Er is plaats voor 50 personen.

In het auditorium wordt verteld over de maan, planeten en sterren. Als het een zonnige dag is, kijken we met een speciale telescoop op een veilige manier naar de dichtstbijzijnde ster: onze zon. Tot slot mag je waterraketten lanceren. Spectaculair!

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26806