Datum plaatsing: 18 februari 2023

Cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ bij Halley


Cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ bij Halley


Vinkel ('s Hertogenbosch): Bij Sterrenwacht Halley in Vinkel wordt weer de cursus ‘Lichtgevende Sterrenkunde voor Iedereen’ gegeven. Die bestaat uit zes lessen op de dinsdagen 28 februari en 7, 14, 21 en 28 maart en 4 april, telkens van 20.00 – 22.30 uur. Het cursusgeld bedraagt € 60,– (voor Halleyleden € 55,—). Bij de prijs is een beginnersboek over sterrenkunde. Voor meer informatie en aanmelden: Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl.

De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson en enkele andere Halleyleden.

Het thema van deze cursus is lichtgevende objecten: sterrenfotografie, sterrenhemel met sterrenassociaties, bolhopen, open sterrenhopen, het gebruik van sterrenkaarten of hemelcomputerprogramma's, deepskyfotografie, poollicht, telescopen, driehoeksmeting en afstandsmeting naar sterren.

Ook de verschillende telescopen van de sterrenwacht passeren de revue; als het een avond niet bewolkt is, worden de kijkers op de sterrenhemel gericht.

Interesse in sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26850