Datum plaatsing: 16 februari 2023

Winnaars Waoterrijks Durpsversieren bekend


Winnaars Waoterrijks Durpsversieren bekend


Nuland ('s Hertogenbosch): Deze carnavalsperiode zijn de veurgevels, etalagies, gebouwkes en straotjes in ’t Waoterrijk weer prachtig versierd. Dankzij de geweldige inzet van vele inwoners overheersen de kleuren blauw en geel wederom het Waoterrijkse straatbeeld. Vele straten, huizen en gebouwen zijn allemaal uitbundig uitgedost in het carnavalsmotto van dit jaar: ‘t Waoterrijk: Circus Januz. Je waant je meteen in carnavalssferen.

Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maken. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er was door vele Waoterrijkers flink uitgepakt, maar de jury wist toch een keuze te maken.

Met de titel ‘Skonste Veurgevel’ ging Puck de Wit op Sint Janstraat 4 aan de haal. Het thema circus is bij de veurgevel van Puck duidelijk te zien door de clown die jongleert, de circusdirecteur en de leeuw. Daarnaast waaien de Waoterrijkse vlaggetjes druk met de wind mee én is het raam ’s-avonds prachtig uitgelicht met blauw- gele lampjes. Van harte gefeliciteerd Puck!

In de categorie ‘Etalagies’ werd Expert van Erp op Zandstraat 5 tot winnaar uitgeroepen. Ook hier is het Circus Januz duidelijk zichtbaar met het officiële jaarlogo, dat ‘s- avonds prachtig is uitgelicht door de blauw-gele, knipperende lampjes rondom de ramen in combinatie met vele blauw- gele slingers. Van harte gefeliciteerd Expert van Erp! De jury vond het een leuk geheel.

De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skonste Straotje’ van ’t Waoterrijk. De circusacrobaten staan in grote getalen voor de huizen en er is te lezen dat ze met clown Bassie weer paraat staan. Hiermee is het alsof je over een écht circusterrein loopt. Van harte gefeliciteerd Raadhuisrakkers. Wat maken jullie er elk jaar toch weer veel werk van!

Vrijdag vanaf 18:00 uur, voorafgaand aan ’t Snèrtbal, zullen de winnaars van deze wedstrijd door Prins Jared, Adjudant Stijn en hun gevolg worden bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Lukas en Jeugdprinses Nora zijn natuurlijk met hun Jeugdraad van XI van de partij. De winnaars worden door Prins Jared getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers.

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer hun verbondenheid met ’t Waoterrijk tot uiting brengen door het dorp mooi blauw met geel te laten kleuren. Zeer veel Waoterrijkers hebben het carnavalsmotto ter harte genomen en ze hebben er weer een groot circus van gemaakt.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

Het complete Waoterrijkse carnavalsprogramma is te vinden op www.waoterrijk.nl.

Winnaars Waoterrijks Durpsversieren bekend
Winnaars Waoterrijks Durpsversieren bekend
Winnaars Waoterrijks Durpsversieren bekend
Winnaars Waoterrijks Durpsversieren bekend


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16631