Datum plaatsing: 19 februari 2023

Snèrtonderscheiding voor Gerry van der Schoot


Snèrtonderscheiding voor Gerry van der Schoot


Nuland ('s Hertogenbosch): Gerry van der Schoot kreeg vrijdagavond uit handen van Prins Jared d’n Uurste de belangrijkste onderscheiding van het Waoterrijk uitgereikt. De uitreiking vond volgens de traditie plaats tijdens het Snèrtbal, dat geldt als openingsbal van het Waoterrijkse carnaval. De Snèrtonderscheiding wordt toegekend door het Ministerie van Algemene Zaoken van de Stichting Carnavalsorganisatie Nuland aan personen met een enorme verdienste, toewijding en trouw aan 't Waoterrijk in z’n geheel en het carnavalsgebeuren in het bijzonder.

“Gerry heeft een zeer grote staat van dienst voor het Nulandse carnaval maar zeer zeker ook voor het verenigingsleven in Nuland in het algemeen. Zo werd de carnavalsgekte hem met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd moest hij thuis al helpen met het maken van ’t Waoterrijks Logbuukske, de Nulandse carnavalskrant. Dit aangezien zijn vader, die vanaf het begin bij Carnavalsorganisatie (CO) Nuland betrokken was, begin jaren zeventig in de redactie zat. Van 1994 tot 1999 was Gerry lid van de CO en heeft daar verschillende taken verricht. Zo was hij redactielid van ‘t Logbuukske, secretaris, penningmeester, heeft hij al vele optochten mee in goede banen geleid en viel hij ook geregeld in bij de Waoterbloazers. Gerry heeft zelfs een keer in de ton gestaan bij de Brulboei. Dit was eenmalig, maar hij is wel vanaf 2006 tot heden de presentator van diezelfde Brulboei. Ook past Gerry jaarlijks de laatste twee coupletten van het Lied van Nuland aan zodat het weer helemaal up to date is naar de dan regerende Prins en Adjudant.

Naast het geel/blauwe bloed dat bij Gerry door zijn aderen stroomt, stroomt er ook geel/groen bloed door. Want net zoals het carnavalsgebeuren is ook “de Guld” hem met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn achtste speelt Gerry al trom bij Gilde St. Antonius Abt. Van deze vereniging was hij van 1999 tot 2006 secretaris en daarna werd hij Hoofdman. Hier is Gerry 11 dagen in de week mee bezig en zeker nu zijn het drukke tijden want op 21 mei organiseert onze Guld een historisch Brabants Gildefeest!

Kortom een echte Nulander, een echte verenigingsman en een echte Waoterrijker, die onze Snèrtonderscheiding dubbel en dwars verdient.” aldus Veurzitter Johan van den Hanenberg.

Na de bekendmaking barstte het carnavalsfeest in alle hevigheid los met feestduo PartyFrieX, DJ Stan, DJ John V en Hofkapel de Waoterbloazers. En natuurlijk was er ook weer snert in overvloed voor alle gasten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14978