Datum plaatsing: 21 februari 2023

Afvalstoffendienst Bernheze staaktHeesch (Bernheze): Vanaf woensdag 22 februari staakt een deel van de medewerkers van de Afvalstoffendienst. De actie duurt 5 dagen: woensdag 22, donderdag 23, vrijdag 24, maandag 27 en dinsdag 28 februari. Tijdens de staking haalt de Afvalstoffendienst geen restafval en GFT op in gemeente Bernheze. PMD wordt wel opgehaald door de afvaldienst van gemeente Oss.

De staking heeft alleen gevolgen voor het ophalen van het afval. Voor de andere diensten van de gemeente, zoals beheer openbare ruimte, heeft de staking geen gevolgen.

Wat doet de Afvalstoffendienst niet tijdens de staking?
Restafval en GFT ophalen in Bernheze.
Ondergrondse containers legen bij winkelcentra en in woonwijken.
Containers van bedrijven legen.
Afspraken voor het ophalen van grofvuil worden geannuleerd. U kunt na 28 februari weer een afspraak inplannen.
Wat doet de Afvalstoffendienst nog wel?
Hulp bieden aan nood- en hulpdiensten helpen bij calamiteiten.
Klein, Chemisch en Gevaarlijk Afval ophalen bij bedrijven.
Milieustraat de Morgenstond is geopend.
Containers voor restafval en GFT omchippen. U kunt de containers volgens afspraak buiten zetten en daarna weer binnenhalen.

Wat kunt u doen?
Probeer tijdens deze dagen zo weinig mogelijk afval te produceren. U kunt uw afval naar het milieustraat de Morgenstond brengen tegen de daarvoor geldende tarieven.

Veiligheid en meldingen
Ziet u een situatie die het werk van hulpdiensten (politie, ambulance of brandweer) in de weg kan staan? Of een andere situatie die gevaarlijk is voor de omgeving? Dan kunt u dit melden door te bellen naar het nummer 0800-9900001. Houdt u wel rekening met mogelijke lange wachttijden.

Wat gebeurt er na de staking?
Vanaf woensdag 1 maart halen we het afval weer op via het normale ophaalrooster. Er komen geen extra inhaaldagen. U vindt het ophaalrooster in de bekende afvalapp van de Afvalstoffendienst.

Initiatief en reden staking
Op initiatief van de vakbonden Abvakabo (FNV) en CNV zijn medewerkers van de Afvalstoffendienst van onze gemeente opgeroepen om mee te doen aan collectieve acties. Bij verschillende gemeenten in Nederland wordt gestaakt vanwege het uitblijven van een CAO voor gemeenteambtenaren.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14642