Datum plaatsing: 22 februari 2023

Lezing Cees Hollenberg: ‘Wolfgang Amadeus Mozart, een muzikaal genie’'s-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op dinsdag 7 maart 2023 zal Cees Hollenberg in Museum Slager om 9.30 uur de lezing ‘Wolfgang Amadeus Mozart, een muzikaal genie’ verzorgen. Cees Hollenberg studeerde Musicologie en Schoolmuziek en was 35 jaar werkzaam in het muziekonderwijs. Hij is een boeiend verteller en brengt zijn verhalen met humor.

Cees Hollenberg geeft vaak lezingen en verzorgt muziekcursussen. In 2022 verzorgde hij in Museum Slager een lezing over de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach. Die voordracht, een muzikale ontdekkingsreis, is zó enthousiast ontvangen, dat het museum Cees Hollenberg opnieuw heeft uitgenodigd. Nu voor een lezing over de bijzondere werken van Wolfgang Amadeus Mozart.

Mozart werd in 1756 in Wenen geboren en was een wonderkind met een uitzonderlijk talent. Al jong beheerste hij vele instrumenten. Op volwassen leeftijd kon hij met alle, op dat moment populaire, genres in de muziek uit de voeten: van opera tot symfonie, van pianoconcert tot kamermuziek. Cees Hollenberg is gefascineerd door het talent en de genialiteit van Mozart en vertelt er graag over. Uiteraard zal het niet alleen bij vertellen blijven. Cees zal ook de muziek van Mozart laten horen en ervaren. Die muziek is, aldus Cees Hollenberg, helder, toegankelijk, zeer melodieus, maar ook spannend. Steeds zet Mozart je op het verkeerde been en zorgt voor plotselinge verrassingen.

Cees Hollenberg is ervan overtuigd, dat Mozart zich ervan bewust was hoe bijzonder zijn talent was. “Alles wat hij aanraakte, werd goud. Maar hij was niet iemand aan wie je het genie kon aflezen”, vertelt hij. “Mozart was geen Marlon Brando, die bij binnenkomst de aandacht trok. Hij leed daar wellicht onder. Misschien heeft hij ons daarom steeds weer willen boeien met zijn muziek.”

Deelname aan de lezing graag vooraf reserveren via de website van Museum Slager, zie hier. Het museum is op 7 maart vanaf 9.00 uur open. De lezing begint om 9.30 uur en de bijeenkomst duurt tot ca. 11.30 uur. De normale entreeprijs bedraagt € 12,50. Vrienden en houders van een museum- of icomkaart betalen (op vertoon van de kaart) €6,-.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch; Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur. TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 12,50 inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 4,00; Museumkaart en Icomkaart: gratisUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32581