Datum plaatsing: 25 februari 2023

Lees en bekijk de nieuwe Aachterum


Lees en bekijk de nieuwe Aachterum


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Het was bijzonder dat Berlicumse bakkers gezamenlijk één krentenbrood van ruim anderhalve meter aanboden aan hun jubilerende burgemeester Godschalx in 1930.

Jan Lunenburg beschrijft het en voegt een kort verslag van het feest en allerlei gegevens over ‘onze plaatselijke bakkers in het verleden’ eraan toe.

In de vorige Aachterum stond een verhaal over ‘van vader op zoon en van kolen naar benzine’, en dat allemaal jarenlang in Middelrode!

In een opvolgend artikel zet Riet Wesel-van Grinsven nu de bebouwingsgeschiedenis van het perceel Julianastraat 16 uitgebreid uiteen.

Theo van Herwijnen verklaart met betrekking tot een bijzondere verkoopakte uit 1874

de redenen waarom niet het totaal, maar 13/16 deel van een huisje met erf en bouwland aan de Loofaert in Berlicum werd verkocht.

Een verzoening in 1535 achter het kerkje in Berlicum! Maar wat hebben Herman de Man en Antoon Coolen daarmee te maken? Jan Lunenburg doet juist in deze jaren een oproep voor het tekenen van de vrede!

En naar welk zeer bekend bedrijf gingen onze Katholieke Arbeiders Vrouwen in 1968 op bezoek? Een grote foto met veel namen toont het!

Lees en bekijk het in dit februarinummer van Aachterum!

Bent u ook zo geïnteresseerd in het verleden van Berlicum en Middelrode? Er is nog veel te ontdekken. Om de slagkracht en het voortbestaan van onze vereniging te kunnen waarborgen, zijn wij op zoek naar jou! Alle aangeboden hulp is van harte welkom! Neem gerust contact met ons op via onderstaande info. Alvast dank.

Aachterum verschijnt driemaal per jaar en is te verkrijgen als abonnement op aanvraag bij Riet Wesel-van Grinsven, r.wesel@home.nl of (073) 503 2156.

Een los nummer is ook te koop bij boekhandel Mieke Wijgergangs in Berlicum.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28398