Datum plaatsing: 27 februari 2023

TENA: Een uitgebreide gids voor haar incontinentiemateriaal


TENA: Een uitgebreide gids voor haar incontinentiemateriaal


Regio (Regionaal): Urine-incontinentie is een van de meest voorkomende medische aandoeningen en kan zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden treffen. De symptomen van urine-incontinentie zijn het onvermogen om de urine op te houden, een sterke aandrang om te plassen en/of urineverlies. Als de urine-incontinentie licht is, ben je je er misschien niet eens van bewust dat het gebeurt. Er zijn een aantal behandelingsmogelijkheden voor urine-incontinentie. De eerste behandelingsmogelijkheid is een juiste diagnose. Als je aan urine-incontinentie lijdt, moet je het juiste incontinentiemateriaal vinden dat je en jouw waardigheid beschermt. Het incontinentieverband dat je kiest, moet sterk absorberend zijn, gemakkelijk te openen en te sluiten zijn en comfortabel zitten. Welk incontinentiemateriaal voor je het meest geschikt is, hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Lees meer over de TENA incontinentiemateriaal hieronder.

Soorten TENA incontinentieverbanden

· Wegwerpluiers: Dit is het meest voorkomende type incontinentieverband en is verkrijgbaar in verschillende absorptiemogelijkheden. Ze zijn meestal gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid (LDPE), een soort plastic. Het belangrijkste voordeel van wegwerpluiers is dat ze voor eenmalig gebruik zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het weggooien of op de juiste manier weggooien. Ze zijn echter erg duur, en omdat ze niet herbruikbaar zijn, zijn ze niet erg milieuvriendelijk.

· Herbruikbare luiers: Deze luiers zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder katoen, hennep en bamboe. Het geheim van herbruikbare luiers zit hem in de inleggers, die voor elke persoon worden ontworpen en aangepast. Deze zijn duurder dan wegwerpluiers en zijn mogelijk minder absorberend. Ze zijn echter beter voor het milieu.

· Incontinentieondergoed: Ondergoed is gemaakt van rekbaar materiaal en wordt gedragen als gewoon ondergoed. Deze onderleggers zijn meestal zeer dun en licht, zodat ze comfortabel te dragen zijn en niet volumineus aanvoelen. Deze verbanden zijn er in verschillende absorptiemogelijkheden en absorberen lekkages snel, zodat ze niet doorlekken naar jouw gewone ondergoed.

· Nachtkleding en zwemkleding incontinentieverbanden: Deze soorten maandverband zijn gemaakt van materialen die bedoeld zijn om alleen te worden gebruikt tijdens incontinentie-episodes. Nachtkleding is bijvoorbeeld dun en absorberend, terwijl zwemkleding dikker is en gemaakt van chloorbestendige stof.

Middelmatig absorberend ondergoed: Deze incontinentieverbanden zien eruit als gewoon ondergoed en zijn verkrijgbaar in verpakkingen van vier stuks. Ze zijn machinewasbaar en kunnen meerdere keren worden gebruikt. Als je op zoek bent naar een meer betaalbare incontinentieoplossing, zijn deze verbanden de beste optie voor u. Voor advies over Tena lady ga je naar de website.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14867