Datum plaatsing: 28 februari 2023

Dit is wat een vakantie met onze mentale gezondheid doetRegio (Regionaal): Vakantie, wie kan er zich niet ieder jaar weer op verheugen? Helemaal wanneer je het hele jaar hard hebt gewerkt, is het natuurlijk heerlijk om even te mogen genieten van zon, zee en strand. Omdat een hele hoop mensen geen idee hebben wat de impact van een heerlijke vakantie eigenlijk is op onze mentale gezondheid, hebben we een aantal belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet. Want ondanks het feit dat we ons vaak heerlijk ontspannen voelen tijdens een vakantie, doet het veel meer met ons dan we op voorhand hadden verwacht.

Vakantie verminderd stress Wanneer je heerlijk aan het strand van de italiaanse plaats Bari ligt, dan kun je je natuurlijk niet voorstellen dat je over een week weer aan het werk moet. Denk hier daarom dus ook vooral niet aan en geniet van het moment. Een vakantie kan namelijk helpen om stress te verminderen. Stress is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen dagelijks ervaren en het kan negatieve gevolgen hebben voor onze mentale en fysieke gezondheid. Een vakantie biedt de kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse gang van zaken en verantwoordelijkheden en kan ons helpen te ontspannen en tot rust te komen. Hierdoor kan ons lichaam zich herstellen en onze geest weer helder worden, zodat we er na de vakantie weer vol tegenaan kunnen.

Goed voor de relatie

Je kunt je voorstellen dat het een stuk aangenamer is om gezellig samen onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van het weer Puglia, dan dat je in eigen land met een dikke winterjas op het terras zit. Of we nu met onze partner, familie of vrienden reizen, een vakantie biedt ons de kans om meer tijd door te brengen met de mensen van wie we houden en om nieuwe ervaringen met elkaar te delen. Niet voor niets zien we daarom ook dat veel relaties tijdens en ook na een vakantie weer helemaal opbloeien. Dus heb je een wat moeilijkere tijd, dan is een vakantie zeker goed om samen aan je relatie te werken.

De zon bevorderd ons geluk

De zon kan verschillende positieve effecten hebben op zowel ons lichaam en onze geest. De zon is de belangrijkste bron van vitamine D, een essentiële voedingsstof die nodig is voor de opname van calcium en fosfor in ons lichaam, wat belangrijk is voor onze botten en spieren. Vitamine D is ook belangrijk voor een gezond immuunsysteem en kan helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten. Ook zorgt de zon ervoor dat we ons een stuk vrolijker voelen. Het is immers een heel verschil of je nu met 10 graden en een dikke jas buiten loopt of heerlijk in je korte broek en een t-shirt, terwijl het kwik ruim boven de 25 graden Celsius stijgt. Kortom, een vakantie is in vele opzichten een absolute aanrader. Omdat we ook heel goed kunnen begrijpen dat het misschien financieel niet altijd mogelijk is, is het ook goed te weten dat alleen een andere omgeving dan thuis ook wonderen doet.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15987