Datum plaatsing: 06 maart 2023

Inzamelactie in de parochie de Goede Herder Heesch en omgevingHeesch (Bernheze): Al sinds een jaar of zeven zamelen de vrijwilligers van de Solidariteitswerkplaats Uden in onbruik gereedschap, naaimachines, kleine electrische machines zoals boormachines en lasapparaten maar ook rolstoelen in, bij de kerken in de 6 kerkdorpen Nistelrode, Vorstenbosch, Heesch, Nuland, Vinkel en Geffen in. Dat is ieder jaar een doorslaand succes.

Dit ingezameld gereedschap wordt in Uden door de vrijwilligers in de leeftijd van 60 tot 9 jaar netjes op haar bruikbaarheid gecontroleerd en gereviseerd. Periodiek sturen wij grote partijen gereviseerd gereedschap naar de ontwikkelingslanden Tanzania, Kenia, Kameroen en de Democratische Republiek Congo.

Met een kist gereedschap van de Solidariteitswerkplaats Uden kan een leerling van een technische school in Tanzania aan de slag en zich hiermee een eigen inkomen verwerven en in Kenia bijvoorbeeld kan een vrouw met hulp van een gedoneerde naaimachine kleding maken en door de verkoop ervan in eigen levensonderhoud en dat van haar gezin voorzien. Met een herstelde rolstoel bevorderen we de mobiliteit van een hulpbehoevende.

In de hal van de kerken staat een kist waarin het gereedschap kan worden gedaan. De contactpersoon van de betreffende kerk kan bellen naar Ton van der Vegt van de SWU op 06.39221811 als een kist vol raakt.

Bij voorbaat dank,

Namens het bestuur van de stichting Solidariteitswerkplaats Uden e.o. Ton van der Vegt

Openingstijden Werkplaats Uden: Open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 12 uur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27524