Datum plaatsing: 06 maart 2023

College Tour met Mart de Kruijf op Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, in kader van 100 jaar TBLOss (Oss): Op donderdagavond 16 maart, in de maand van leiderschap, zal Mart de Kruif als gast aanwezig zijn op het TBL voor het programma College Tour TBL 100 jaar. De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur en vindt plaats in De Binnenhof van de school.

Mart de Kruif is uitgenodigd om zijn visie op, en ervaring als militair leider met ons te delen. Mart de Kruif is voormalig commandant Landstrijdkrachten. Als militair diende hij 29 jaar in de Koude Oorlog en missies. In 2007 wordt hij gevraagd om als generaal-majoor de leiding op zich te nemen van de International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan. Hij geeft daar leiding aan 45.000 militairen uit 24 landen.

In het boek “Zandhappen” maakt hij deze indringende ervaring invoelbaar. De wereld zoals hij die heeft beleefd, gezien, gevoeld, geroken en gehoord. De oneindige intensiteit van het zonlicht tot de in de zintuigen gebrande geur van het hospitaal. Een relaas over de dagelijkse confrontatie met leven en dood, met kracht en verdriet, met moed en tegenslag. Maar ook toont Mart de Kruif zijn kwetsbaarheid. Het gevoel van verantwoordelijkheid dat hem nooit losliet en de angst om te falen. De talloze vragen en onzekerheden die op hem afkwamen en waarbij hij de eindverantwoordelijkheid had om de goede keuzes te maken in de wetenschap dat dit gepaard gaat met risico’s en waarbij militairen hun leven bij hebben verloren. Hoe kom je tot het maken van zorgvuldige ethische en morele afwegingen die je als militair moet maken om de lijfspreuk van Titus Brandsma “als het goede maar gebeurt” te kunnen verantwoorden.

Deze avond zullen we met hem in gesprek gaan over leiderschap in onze huidige tijd waarbij een item als de oorlog in Oekraïne onderwerp van gesprek kan zijn. Leerlingen hebben de mogelijkheid hem daarover vragen te stellen. Een avond die je visie op leidinggeven scherpt en je laat nadenken over wat het betekent keuzes te maken en voor te gaan in gedrag.

Vanwege de capaciteit van De Binnenhof wordt er gewerkt met een inschrijving. Belangstellenden kunnen mailen naar infotbl@hethooghuis.nl en ontvangen dan een inschrijflink.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27451