Datum plaatsing: 07 maart 2023 - Laatst gewijzigd: 09-03-2023 17:25:31

Raadslid Jacobs neemt ontslagHeesch (Bernheze): Gemeenteraadslid Gwendy Jacobs van Bernhezer partij Lokaal heeft als gevolg van long-COVID gebruik gemaakt van de tijdelijke vervangingsregeling. Gerjo van Kessel heeft haar in deze periode vervangen.

De toegestane periode voor tijdelijk ontslag wordt deze maand bereikt. Helaas laat de gezondheid van Jacobs het vooralsnog niet toe terug te keren in de gemeenteraad.

Jacobs: “Het vuur voor Lokaal en de gemeentelijke politiek zit echt nog in mijn hart, maar helaas doet Long-COVID me nog steeds de das om. Op dit moment zoek ik nog dagelijks naar de juiste balans van inspanning en ontspanning. Ik kijk echt uit naar de tijd dat gezondheid weer iets vanzelfsprekends voor me is. Tegelijkertijd weet ik, dat ik – los van hoe ik hieruit zal komen - gezondheid nooit meer als vanzelfsprekend zal zien.”

Lokaal wenst haar een zo spoedig en zo goed mogelijk herstel toe.

Van Kessel zat voor de afgelopen verkiezingsperiode al 12 jaar in de Bernhezer gemeenteraad en heeft bij Jacobs en het bestuur aangegeven haar rol definitief te willen overnemen. Vanzelfsprekend zal de benoemingsperiode en het onderzoek in het kader van ‘vereisten voor het lidmaatschap’ opnieuw plaatsvinden.Maar Lokaal vertrouwt er volledig op dat dit geen problemen oplevert, gezien de ervaring van Van Kessel in de gemeenteraad voor Lokaal. En Van Kessel geeft aan dat hij het raadslidmaatschap wederom met volle motivatie en inzet zal invullen!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14821