Datum plaatsing: 07 maart 2023

Muzelinck zet deuren open voor jongeren


Muzelinck zet deuren open voor jongeren


Oss (Oss): Muzelinck wil graag meer jongeren in huis hebben en hen aanzetten om met kunstbeoefening bezig te zijn. Om jongeren de kans te geven om laagdrempelig eens wat uit te proberen bestaan de workshops en cursussen uit maximaal 5 lessen. Dit is een mooie periode om te ontdekken of een bepaalde kunstvorm bij hen past. Eind maart starten de eerste cursussen. Het cursusaanbod is geschikt voor jongeren van 12 t/m 25 jaar.

Vanaf medio april komen jongeren die zich aansluiten bij JOIN US naar Muzelinck. JOIN US is een initiatief van ONS Welzijn. Jongeren die zin hebben in meer sociaal contact, die zich misschien eenzaam voelen of die om andere reden behoefte hebben aan aansluiting kunnen zich hiervoor aanmelden. Er zijn twee leeftijdsgroepen (14-18 jaar en 18-24 jaar) die op woensdagavond bijeen gaan komen bij Muzelinck. Meer informatie en aanmelden via ONS Welzijn.

Wat kunstbeoefening kan betekenen voor jongeren
Wanneer je met kunst(beoefening) bezig bent doet dat iets met je; het maakt iets los, het ontspant, het inspireert en zet je aan tot nieuwe dingen die je wilt uitproberen. Het zet je in beweging en brengt je verder. Juist jongeren worstelen vaak met dingen en lopen wel eens vast. Naast het plezier dat het jongeren kan brengen, draagt kunstbeoefening bij aan een positievere gezondheid voor deze doelgroep.

Gratis proeflessen muziek in de gehele maand april
Naast de jongeren wil Muzelinck natuurlijk iedereen stimuleren om met kunst en cultuur bezig te zijn. Gedurende de hele maand april is het daarom mogelijk om voor kinderen en volwassen mogelijk om in te schrijven voor een gratis proefles muziek op een instrument naar keuze. Het is ook mogelijk om te kiezen voor zangles. Vanaf 1 april om 9.00 uur start de mogelijkheid om in te schrijven via www.muzelinck.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27937