Datum plaatsing: 12 maart 2023

Speelfilm Polder in première


Speelfilm Polder in première


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Donderdag 9 maart is de derde onafhankelijk en lokaal (regio ‘s-Hertogenbosch) geproduceerde speelfilm Polder van ons lid Klaas van Eijkeren in première gegaan. Polder behandelt het actuele thema van de intensieve veehouderij in relatie tot dierenactivisme. Het is een meeslepende thriller die het contrast tussen de belangen van een varkensboer en een dierenactivist op dramatische wijze verbeeldt.

Varkensboer Ronald draagt de zorg voor zijn dochtertje Eva en de boerderij na het overlijden van zijn vrouw. De steeds strengere milieueisen hangen als een molensteen om zijn nek. Tot overmaat van ramp begint dierenactivist Erik, onbekend met de situatie waarin Ronald zich bevindt, een steeds stevigere haatcampagne tegen hem. Ronald is de wanhoop nabij.

Polder is de derde speelfilm van de hand van Klaas van Eijkeren. Eerdere films behandelden het thema data / privacy tegen een politieke achtergrond (The Fox – 2017) en de Eerste Wereldoorlog op basis van het waargebeurde verhaal van Arthur Knaap, een Nederlands-Indische jongen die vrijwillig in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog vocht (Patria / No Man’s Land – 2014).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27373