Datum plaatsing: 17 maart 2023

Zayaz en Hoedemakers ondertekenen overeenkomst voor bouw van 17 energiezuinige sociale huurwoningen


Zayaz en Hoedemakers ondertekenen overeenkomst voor bouw van 17 energiezuinige sociale huurwoningen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Woningcorporatie Zayaz en Hoedemakers bouw en ontwikkeling ondertekenden afgelopen week een overeenkomst voor de bouw van 17 grondgebonden* nieuwbouw woningen. De woningen worden gebouwd in De Groote Wielen in Rosmalen. Waarnemend bestuurder Will Simons van Zayaz en algemeen directeur Marc Hoedemakers tekenden de overeenkomst.

De woningen maken deel uit van een groter plan van Zayaz voor de bouw van in totaal 71 energiezuinige sociale huurwoningen in de periode van 2018 tot 2024. Hoedemakers neemt met de overeenkomst de opdracht aan van Zayaz om de laatste 17 woningen van dit plan te realiseren. De woningen zijn zeer goed geďsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties en zonnepanelen.

Start bouw en toewijzing woningen

De woningen worden gebouwd in de buurt Parktuinen van wijk De Lanen in De Groote Wielen. De naam van de straat waaraan de woningen worden gebouwd is Ultramarijn. De bouw van de woningen start in april en de oplevering is gepland in het voorjaar van 2024. De woningen worden vanaf dit voorjaar aangeboden voor verhuur via WoonService Regionaal.

Over Hoedemakers

Sinds 2018 werkt Hoedemakers als ontwikkelende bouwer fasegewijs aan de realisatie van ruim 350 woningen in De Lanen. Waaronder, in samenwerking met Zayaz, sociale huurwoningen. Wij zorgen samen met onze partners voor een prettig, divers woningaanbod dat past bij uiteenlopende woonwensen en budgetten. Zowel in de koop- als in de huursector.

Over Zayaz

Als woningcorporatie huisvesten we ruim 30.000 mensen in meer dan 13.000 woningen in de regio 's-Hertogenbosch. Via goede woningen en vitale, aantrekkelijke wijken willen we mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Samen met onze partners werken we aan goed wonen voor onze groeiende doelgroep. Dat zijn huishoudens in 'alle soorten en maten'. Ons vertrekpunt is altijd een eigen woning, een eigen plek.

*Een grondgebonden woning is een woning die rechtstreeks toegankelijk is op het straatniveau en waarvan een van de bouwlagen aansluit op het maaiveld.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17226