Datum plaatsing: 20 maart 2023

Met deze 3 tips voorkom jij inbrekers!Regio (Regionaal): De hele dag afvragen of je vanochtend de deur wel of niet hebt dichtgedaan? Waarschijnlijk herken je dit wel. Je zit in de auto richting je werk en vanaf dan begint deze vraag al in je achterhoofd te knagen. Langzaam ga je steeds meer twijfelen en aan het einde van de dag wil je zo snel mogelijk naar huis om te checken of de deur daadwerkelijk wel op slot zit.

Is de deur niet op slot? Dan maak je het wel heel gemakkelijk voor inbrekers. Maar zelfs al zit de deur wel op slot, kunnen inbrekers soms nog steeds eenvoudig inbreken. Dus hoe zorg je er dan voor dat je je woning minder aantrekkelijk maakt voor inbrekers? Je leest het hier!

Tip 1: Plaats een nieuw slot
Een inbreker heeft vaak simpel gereedschap bij zich om sloten te openen. Hoe moeilijker het slot, hoe moeilijker het dus is om deze ook daadwerkelijk open te krijgen. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk een slot op de deur krijgt die een zware beveiliging heeft. Bijvoorbeeld een slot met een cilindertrekbeveiliging of een cilinder met een gehard stalen brug. Je kunt eens langsgaan bij een Slotenmaker Amsterdam om te kijken welke opties er allemaal zijn.

Tip 2: Doe altijd de knip op de deur
Het klinkt misschien logisch, maar mensen vergeten het toch vaak. Ben jij de laatste die binnen komt? Doe dan de knip op de deur.Doe daarnaast niet alleen deuren op de knip, maar ook je ramen! De inbrekers van tegenwoordig zijn niet dom en weten ook gemakkelijk door een raam naar binnen te komen. Dus voordat je naar bed gaat of je huis verlaat, zorg ervoor dat je je deuren en ramen op de knip hebt zitten.

Tip 3: Wek de indruk dat je thuis bent
Ga je misschien voor een langere tijd weg? Dan kun je alsnog de indruk wekken dat je thuis bent. Hebben jullie twee auto’s thuis? Zet dan de auto die niet meegaat op de oprit van jullie huis. Zo lijkt het toch dat er iemand thuis is. Daarnaast heb je tegenwoordig ook slimme lampen. Zet elke avond een timer op de lampen, zodat deze aanspringen wanneer het donker wordt en zet ze voor het slapen gaan weer uit vanaf een afstand. Zo wek je de indruk dat er iemand thuis zit, terwijl jij vanaf je strandbedje in een warm land de lampen bediend.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14968