Datum plaatsing: 22 maart 2023

Nieuwe rector voor Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum


Nieuwe rector voor Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum


Oss (Oss): Komend schooljaar start het TBL met een nieuwe rector. Tom Brocks verlaat na 17 jaar de school en na 45 jaar de scholengroep en haar voorgangers. Hij draagt zijn rol over aan Sandra Saris. Een intensief en zorgvuldig proces is inmiddels afgerond om de nieuwe rector te mogen verwelkomen. Sandra Saris is 53 jaar, woonachtig in Eindhoven en een ervaren leidinggevende in het onderwijs. Aan haar de eer om deze 100-jarige middelbare school in Oss op hoog niveau te behouden en waar mogelijk te ontwikkelen.

Loopbaan
Op dit moment is Sandra de directeur van het Valuascollege, onderdeel van een brede scholengemeenschap in Venlo. Naast leidinggeven op verschillende middelbare scholen is ze eerstegraads lesbevoegd voor het vak Nederlands. Jeroen Donders, voorzitter centrale directie van Het Hooghuis, is overtuigd van een inhoudelijk sterke aanvulling op het managementteam met de komst van Saris. ‘We hebben nu al veel vertrouwen in haar als rector, Sandra is een gedreven directeur en bekend met havo, atheneum en gymnasium onderwijs’ deelt hij in zijn aankondiging bij het TBL.

Ambities en TBL
De toekomstig TBL-rector zal in haar nieuwe functie ook aansluiten als MT-lid van scholengroep Het Hooghuis. Sandra omschrijft hoe de school en scholengroep haar enorm aanspreken: ‘Ik voel me vereerd dat ik de mogelijkheid krijg om binnen Het Hooghuis als rector op het TBL te starten. Een school waar veel ruimte aan talent wordt geboden zodat jongeren de kans krijgen zich te ontwikkelen naast het reguliere curriculum, spreekt mij bijzonder aan. Bij het TBL mag je zijn wie je bent, is iedereen anders en leren we van elkaar.’

Samenwerking en communicatie
In haar rol als rector hecht Saris veel waarde aan een prettige werksfeer. ‘Ik geloof dat mensen van nature het goede willen doen. Belangrijk daarvoor is om ruimte en vertrouwen te geven, iedereen krijgt de kans om te groeien. Ik hecht waarde aan transparantie, dat draagt bij aan een lerende cultuur met prettige samenwerking tussen collega’s. Dit inzicht sluit sterk aan bij ‘jouw kroon op ons werk’, de nadruk die de school legt op het ontwikkelen van vaardigheden en de ambitie om resultaten te leveren.

Ingang van nieuwe functie
Met ingang van het schooljaar 2023-2024 start de nieuwe rector. Hieraan voorafgaand vindt het inwerktraject plaats. Daarin maakt Sandra verder kennis met de school, de collega’s en draagt huidig rector Tom Brocks zijn takenpakket over aan haar. Met haar positieve en ambitieuze houding mag ze na de zomervakantie invulling gaan geven aan haar functie op het TBL. Bij het TBL geloven ze in kleine dingen groots doen. Dit schooljaar is het groot feest vanwege het 100-jarig jubileum van de school. Het gehele schooljaar vinden er allerlei activiteiten plaats. Meer daarover op https://www.tbl100.nl/.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29308