Datum plaatsing: 22 maart 2023

‘Heel DIOS bakt’


‘Heel DIOS bakt’


Oijen (Oss): Bij een verjaardag hoort taart. Dat bedachten ze bij drum-fanfare DIOS in Oijen die dit jaar het 55-jarige jubileum viert. Daarom is er om het jubileumjaar in te luiden op 2 april a.s. een concert met een gastoptreden van Fanfare Alem waarbij de bezoekers niet alleen muzikaal getrakteerd worden.

Als je een dag van te voren een fietstochtje maakt over de dijk van Oijen heb je dikke kans dat het daar heel lekker ruikt. Want de leden van drum-fanfare DIOS zijn dan allemaal druk aan het bakken. ‘Heel DIOS bakt’, is die dag het motto. Allemaal om er de volgende dag een mooi feestje van te maken, zoals het hoort: met taart.

Gezelligheid

Dit jaar is het 55 jaar geleden dat in Oijen DIOS werd opgericht. De vereniging kan terugblikken op veel optredens in binnen- en buitenland en op succesvolle concoursen. In 1988 behaalde DIOS zelfs het Nederlands Kampioenschap. En nog steeds draagt het kleine dorp Oijen een levenskrachtige muziekvereniging waar het in de eerste plaats om de muziek gaat, maar zeker ook om de gezelligheid. Datzelfde geldt ook zeker voor ‘Fanfare Alem’ uit Alem. In 1965 opgericht, en daarmee net iets ouder dan DIOS.

Feest-weekend

De verjaardag met taart op 2 april is nog maar het begin. Een speciaal jubileumcomité is al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen voor een groot feest-weekend, met Pinksteren. Op vrijdag en zaterdag zijn er dan allerlei activiteiten en op zondag is er traditiegetrouw de taptoe, waar DIOS een nieuwe show zal laten zien. Ook zijn er dan gastoptredens, onder meer van Exempel uit Empel en het Trompeter Showkorps ‘Leinegarde’ uit Duitsland.

Maar eerst is er dus taart: op 2 april aanstaande in het ‘Hart van Oijen’ aan de Kloosterstraat. De zaal is open vanaf 13.30.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29969