Datum plaatsing: 22 maart 2023

FinanciŽle hulp voor aanstaande brugklassers's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Armoede is een groeiend probleem, ook in ís-Hertogenbosch. Naar verwachting groeien er komend jaar in de gemeente ruim 4.000 kinderen op in armoede. Stichting Leergeld Den Bosch kan kinderen in armoede helpen. Zo wordt er in april met behulp van een outdoorcampagne aandacht besteedt aan de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Deze overgang is groot en kostbaar. ďDe periode in de brugklas is al spannend genoeg voor kinderen, iedereen moet dan gewoon mee kunnen doen met leeftijdsgenoten en mogen zich niet buitengesloten voelen. Dat is heel belangrijk voor hun zelfbeeld en zelfvertrouwenĒ, aldus bestuurslid Renske Wijntjes.

Als een kind naar de brugklas gaat veranderen er een aantal geldzaken voor ouders en kind. De overheid betaalt de schoolboeken, maar dan blijven er nog genoeg uitgaven over. Vaak zijn er ook nog gymspullen, een laptop, een schooltas en schriften nodig. Daarnaast is de afstand tussen huis en school vaak groter, een goede fiets is onmisbaar.

Hoe kan Leergeld Den Bosch helpen?
Leergeld Den Bosch steunt gezinnen bij allerlei activiteiten op gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Voor aanstaande brugklassers is er Ďextraí hulp, bijvoorbeeld als het gaat om de aanschaf van een nieuwe fiets, schoolspullen, een laptop/iPad (indien verplicht gesteld op school), een mobiele telefoon en overige verplichte schoolkosten.

Hoe werkt het?
Ouders kunnen een aanvraag doen via de website. Daarna neemt Leergeld Den Bosch (meestal binnen een week) telefonisch contact op om een afspraak te maken. Eťn van de vrijwilligers komt dan bij het gezin thuis langs om uitleg te geven. Binnen twee weken ontvangen de ouders bericht of de kinderen wel/niet in aanmerking komen voor steun van Leergeld.

Over Leergeld Den Bosch
Leergeld Den Bosch helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met beperkte financiŽle middelen. Gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen met hun inkomen. Het is belangrijk dat elk kind gewoon mee kan doen, ook als er thuis weinig geld is. Meedoen is gewoon Ďkeigezelligí en voorkomt sociale uitsluiting.

Meer informatie en de voorwaarden staan op de website www.leergelddenbosch.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29853