Datum plaatsing: 24 maart 2023

Mijlpaal voor IKDB: Het verbouwde Grasso-pand is officieel heropend's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Gisteren, op 23 maart is het verbouwde Grasso-pand officieel heropend door wethouder Ralph Geers en directeur BIM Maurice Horsten. Ook zeker in aanwezigheid van burgemeester Jack Mikkers en startup-ambassadeur van Techleap prins Constantijn van Oranje. Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB).

Het prachtige karakteristieke pand met een lange geschiedenis is in de afgelopen jaren volledig verbouwd tot de ‘space for digital minds’. Den Bosch bouwt aan haar positie als DataStad van Nederland en biedt met het IKDB een plek waar werken, leren, wonen en leven samenkomen. Grasso is een duidelijke ‘landmark’ in dit nieuwe gebied en zal de komende jaren haar positie als centrum van innovatie verder verstevigen.

Burgemeester Jack Mikkers: “Veel Bosschenaren kennen het Grassopand. En het is de moeite waard! Fantastisch om te zien dat met de renovatie de historie van het gebouw bewaard is gebleven. Tegelijk is het pand nu klaar voor een nieuwe generatie bedrijven. Geweldig dat startup-ambassadeur van Techleap prins Constantijn van Oranje aanwezig kon zijn en het belang daarvan onderstreepte.”

Ook wethouder Ralph Geers is enthousiast over het resultaat: “Dit Grasso is een prachtige plek waar oud en nieuw samen komen. Mooi om te zien dat het een nieuwe thuisbasis is voor een groot aantal data- en ICT-bedrijven uit onze gemeente. Dat past helemaal in ons beeld van toonaangevende datastad. En geeft een boost aan onze economie. Bovendien is het een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het Innovatie Kwartier Den Bosch.”

Maurice Horsten Directeur van de Bossche Investerings Maatschappij: “Den Bosch heeft de ambitie om top 5 ondernemende stad van Nederland te zijn. Dat vraagt om ambitie, snelheid, keuzes maken en het laten groeien van jonge bedrijven. Die energie was vandaag voelbaar. Prins Constantijn van Oranje noemde het ‘nieuwsgierigheid’. Grasso is het kloppend hart van het te ontwikkelen IKDB. En met ons Bossche Investeringsfonds zullen we ons inzetten voor het ondersteunen van scale-ups die invulling geven aan innovatie.”

De ontwikkelingen van het innovatie kwartier
In de komende jaren willen we in Innovatie Kwartier meer van dit soort inspirerende gebouwen met werk- en ontmoetingsplekken creëren. Het IKDB gaat daarnaast niet alleen plek bieden aan data- en ICT bedrijven, maar ook aan studenten en onderwijsinstellingen. Zij kunnen elkaar ontmoeten op verschillende plekken, waaronder gedeelde lab- en experimenteerruimtes. Verder zal het gebied zich kenmerken door een uitnodigend en inspirerend openbaar gebied, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en die uitnodigen voor kennisdeling.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13749