Datum plaatsing: 28 maart 2023

6 Tips voor het kopen van de beste vouwfiets


6 Tips voor het kopen van de beste vouwfiets


Regio (Regionaal): De vouwfiets is heel eenvoudig in gebruik voor iedereen. Het is een fiets die je heel eenvoudig kunt opvouwen en overal mee naartoe nemen. Heel handig voor op de camping, maar ook voor woon werkverkeer. Zo ben je er net zo gemakkelijk ontspannen en gezond als duurzaam en effectief mee. Een vouwfiets moet natuurlijk wel aan de nodige eisen voldoen. Je dient de fiets natuurlijk makkelijk mee te kunnen nemen als compact pakket. De fiets moet dus eenvoudig opvouwbaar zijn, maar ook draagbaar. In dit artikel leer je alles over wat je moet weten voor het kiezen van de juiste vouwfiets!

1. Kies de juiste maat
Bij het selecteren van de juiste fiets dien je een vouwfiets te kiezen die de juiste maat heeft voor jouw lichaamsbouw. Let daarom op de maximale belastbaarheid en de kleinste maat die je kunt krijgen als je een kleinere fiets kopen wilt. Naast allerlei varianten van fietsen zijn er natuurlijk ook verschillende maten. De framemaat van een vouwfiets is heel simpel te bepalen omdat er maar twee soorten vouwfietsen zijn: een vouwfiets met 16 inch wielen en met 20 inch wielen. Hierbij nemen we als uitgangspunt een lichaamslengte van 170cm, ben je kleiner dan 170 cm dan kies je voor een wielmaat van 16 inch, ben je groter dan kies je voor een 20 inch vouwfiets.

2. Kies een vouwfiets met degelijke kwaliteit
Kies een fiets met solide constructie en een degelijk frame. Je wilt ook dat de onderdelen stevig en betrouwbaar zijn.

3. Kies een fiets met voldoende versnellingen
Je wilt de juiste versnellingen hebben om jouw rit aan te passen aan de omstandigheden. De meerdere versnellingen in combinatie met de verschillende rijstanden maken dit een erg fijne E-bike vouwfiets.

4. Kies een vouwfiets met een comfortabele zitpositie
Kies een fiets met een goede zitpositie die je rug en benen ondersteunt.

5. Kies een fiets met een goede service
Kies een merk dat een goede na-verkoop service biedt, zodat je kunt rekenen op goede service als er iets misgaat met de fiets. Bepaalde bedrijven bieden bijvoorbeeld een extra service-beurt na aankoop van een fiets of korting op bepaalde accessoires. Bij een onderhoudsbeurt wordt onder andere je ketting gespannen, je remmen en versnellingen afgesteld. Dit zorgt ervoor dat je altijd met een gerust hart een veilige fietsrit kan maken!
In het eerste jaar dat je een nieuwe fiets hebt, dien je 2x een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De eerste beurt adviseren kan na 3 maanden na gebruik plaatsvinden. Deze is tevens bepalend voor de garantie op je fiets. De tweede beurt adviseren kan na 9 maanden. Als je je fiets langer dan 1 jaar hebt is het advies om in ieder geval 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

6. Elektrische vouwfiets of normale vouwfiets?
Een elektrische vouwfiets, is net even wat anders dan de gemiddelde fiets. Dit heeft onder andere te maken met de manier van aandrijving. Dit is het kenmerkende aspect van een vouwfiets e-bike. Dankzij de elektrische aandrijving kun je heel gemakkelijk van a naar b rijden, zonder er al te veel energie voor in te moeten leveren. Een van de mooie bijkomstigheden is daarnaast ook dat de fiets gratis mee mag in het openbaar vervoer.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16001