Datum plaatsing: 28 maart 2023

Vogelvrij in Ravenstein


Vogelvrij in Ravenstein


Ravenstein (Oss): In het kader van Vogelvrij houdt Bibliotheek Ravenstein in samenwerking met Stichting Cultuur Ravenstein drie activiteiten die te maken hebben met vogels, natuur en literatuur. Het gaat om een lezing over boerenlandvogels op donderdag 6 april, een natuurwandeling in Keent op maandag 10 april en een culturele middag op zondag 16 april.

Vogelvrij is een samenwerking tussen Bibliotheek Ravenstein, Stichting Cultuur Ravenstein, IVN Oss en Grave en Brabants Landschap. Vogels worden vaak geassocieerd met vrijheid. In deze tijd is vrijheid extra belangrijk omdat tegenstellingen tussen groepen in onze samenleving steeds groter worden waardoor uitkomen voor een mening soms niet zonder gevaar is.

Lezing boerenlandvogels
De lezing over boerenlandvogels is op donderdag 6 april in Bibliotheek Ravenstein. Door onder meer intensieve landbouw wordt het voor vogels als grutto, de kievit en de wulp steeds moeilijker om zelfstandig te overleven. Het aantal boerenlandvogels is de afgelopen twintig jaar daarom fors gedaald. In deze lezing ligt de focus op boerenlandvogels in en om Ravenstein. De aanvang is 20.00 uur. De entree is gratis. Vooraf aanmelden kan via www.nobb.nl/activiteiten

Natuurwandeling
De natuurwandeling is op maandag 10 april (tweede paasdag) en staat onder leiding van gidsen van IVN. Doel is het spotten van vogels. De start is om 9.00 uur bij bezoekerscentrum Keent aan de Zuijdenhoutstraat 2. De wandeling is zes kilometer en duurt ongeveer drie uur. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig

Culturele middag
Op zondag 16 april is in de Garnizoenskerk aan de Servetstraat 2 in Ravenstein een culturele middag. Hoofdgast is schrijver en vogelaar Nicolien Mizee. Zij is bekend van onder meer het boek Moord op de moestuin. Muziek is er van het duo Noa van den Berg en Gerard Bierman. Pozie is er van Bas Geeraets. Hij tekent vogels en schrijft er gedichten over. Deze bundelde hij in het boek Met inkt uit de veren. Kaarten voor deze culturele middag zijn 7,50 voor leden van de Bibliotheek en 10,00 voor niet-leden. Kaarten zijn te koop bij alle vestigingen van de NOBB en via www.nobb.nl/activiteitenUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 11.92294