Datum plaatsing: 28 maart 2023

Een cultuur van continu verbeteren: rolhelderheid en betrokkenheidRegio (Regionaal): Bureautromp, een bedrijf dat zich bezighoudt met het creŽren van een cultuur van continu verbeteren, ziet regelmatig verwarring ontstaan tussen de rollen van directieteams en toezichthouders bij substantiŽle organisatieveranderingen. Hierdoor kunnen verwachtingen en taken onduidelijk worden. Veel toezichthouders zijn zelf ervaren ondernemers of bestuurders en hebben de neiging om zelf in actie te komen bij veranderingen, wat nog verder bijdraagt aan de verwarring.

Bureautromp is daarom betrokken bij het creŽren van een cultuur van continu verbeteren bij haar opdrachtgevers, wat vaak een flink traject vergt. Hierbij is betrokkenheid tussen toezichthouder en directie van groot belang. De toezichthouder dient zich goed te verdiepen in het proces, begrijpen en inzicht te hebben in de huidige verbeterstaat van de organisatie, en de mate van verbetervermogen en verbeterbereidheid te beoordelen. Dit gebeurt door middel van een Ďdeep diveí en alles is maatwerk.

Om een cultuur van continu verbeteren te bereiken is betrokkenheid en rolvastheid essentieel. De toezichthouder dient zijn neus in het bedrijf te steken om te toezien op veranderingen en richting te geven, terwijl de directie verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding en uitvoering.

Bij Bureau Tromp zijn we betrokken bij het creŽren van een cultuur van continu verbeteren bij veel van onze opdrachtgevers. Hierbij moet de rol van de toezichthouder en directie goed op elkaar aansluiten om een succesvolle verbetercultuur te bereiken. Rolvastheid en betrokkenheid zijn hiervoor cruciale elementen.

Rolvastheid houdt in dat er duidelijkheid is over wie verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van het bedrijf en wie verantwoordelijk is voor het toezicht en de richting. Dit wordt vaak uitdrukkelijk door de Raad van Commissarissen/Raad van Toezicht. Toch kan de vertroebeling van rollen ontstaan bij substantiŽle organisatieveranderingen, waarbij verwachtingen veranderen en nieuwe uitdagingen zich voordoen.

Betrokkenheid betekent dat de toezichthouder en directie actief betrokken zijn bij het realiseren van een cultuur van continu verbeteren. Dit vereist een grondig beeld en begrip van de huidige verbeterstaat van de organisatie. Bij Bureau Tromp starten we hierbij altijd met een 'deep dive' op parameters zoals verbetervermogen en verbeterbereidheid.

De betrokkenheid van de toezichthouder uit zich door zich goed te verdiepen in het proces en te zorgen voor een goede aanpak. Ook is het belangrijk dat de toezichthouder begrijpt wat er nodig is om een cultuur van continu verbeteren te bereiken. De directie is verantwoordelijk voor de uitvoering en de toepassing van de veranderingen.

In samenwerking tussen toezichthouder en directie moeten ze beiden betrokken zijn en elkaar versterken in het streven naar verbetering. Dit is de enige manier om een cultuur van continu verbeteren te creŽren die op de lange termijn standhoudt en de gewenste resultaten oplevert. Bij Bureau Tromp weten we als geen ander hoe we dit op een effectieve en praktische manier kunnen aanpakken, zoals te lezen is op https://bureautromp.nl/een-cultuur-van-continu-verbeteren-rolhelderheid-en-betrokkenheid/ en onze LinkedIn pagina.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14603