Datum plaatsing: 28 maart 2023

Joris Linssen giet 'Brabant, mijn Brabant' in een Caramba jasje


Joris Linssen giet 'Brabant, mijn Brabant' in een Caramba jasje


Nistelrode (Bernheze): Op zaterdag 22 april staat Joris Linssen met zijn band Caramba op het podium van Nesterlé theater in Nistelrode.

De zevende avondvullende voorstelling Dichterbij van de Nederlandstalige band rond tv-presentator en zanger Joris Linssen is een theaterconcert vol mooie muziek, ontroerende teksten en heel veel energie en lol. Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken ze het dichterbij. Uit heel Nederland hebben ze pareltjes van streekartiesten gevonden en deze liedjes uit hun dialect of streektaal naar het Nederlands omgezet en met een pittig Mexicaanse sausje overgoten. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers voorbij in deze dampende en ontroerende show.

Brabant, mijn Brabant
“Het idee hiervoor is eigenlijk geboren in Brabant” herinnert Joris zich.” Daar zagen we in Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode een oude foto hangen van een artiest die ons niet bekend voorkwam. Toen mensen dat merkten zeiden ze: ‘Kende gullie die nie?’ en legden ze ons uit dat dat een foto was van Ad de Laat, een van de meest succesvolle zangers van liedjes in het Brabants dialect. We zijn ons toen in zijn repertoire gaan verdiepen en kwamen inderdaad prachtige liedjes van Ad tegen zoals ‘Brabant, mijn Brabant.’ Dat lied hebben voor Dichterbij bewerkt. In elke streek kom je zulke verborgen pareltjes tegen, een rijkdom die je naar onze mening moet koesteren en uitdragen.”

Voor het grote publiek is Joris Linssen vooral bekend van TV. Programma’s als ‘TAXI’ en ‘Hello Goodbye’ zijn legendarisch in de Nederlandse TV geschiedenis. Naast zijn TV werk tourt de in Eindhoven opgegroeide Joris Linssen samen met zijn band het land door met muzikale voorstellingen. Ze staan bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris. Joris Linssen: zang en teksten Marcel van der Schot: piano, accordeon en zang Djem van Dijk: zang en percussie Kees van den Hoogen: gitaar en zang Erik van Loo: contrabas en zang regie: Aike Dirkzwager De voorstelling op 22 april 2023 begint om 20.15 uur. Tickets à € 17,50 voor deze bruisende show zijn nog te koop via www.nesterle.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14888