Datum plaatsing: 31 maart 2023

Kaartverkoop Oeverloos Theaterroute 2023 gestart


Kaartverkoop Oeverloos Theaterroute 2023 gestart


Oss (Oss): Donderdagavond was er een feestelijke perspresentatie van alweer de vijfde editie van Oeverloos Theaterroute! De jubileum-editie van deze natuur- en cultuurbeleving geproduceerd door Oss Cultureel vindt plaats van 5 t/m 9 juli in Lith.

Bezoekers van het evenement leggen een wandelroute af met uitzicht op de Maas. Met onderweg steeds een gedeelte van het op maat geschreven verhaal geïnspireerd op lokale verhalen. Het publiek ziet toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Op het ontmoetingsplein bij het Lithse bakkertje is een aanvullend cultureel programma.

De route staat dit jaar in het teken van Lith. Het op maat geschreven verhaal voert het publiek langs de bijzonder mooie weesjes (tussendoorweggetjes), de Lithse legendes en de traditie van de vele familiebedrijven die al van generatie op generatie overgedragen worden in dit mooie dorp aan de rivier.

“Voor de totstandkoming van deze jubileum-editie hebben we opnieuw een groot team van professionele vakmensen bij elkaar gebracht.” (Marjolein Buijs - zakelijk & artistiek leider) “Met nieuwe gezichten zoals de Lithenaren Bram van de Glind en Margriet van Sonsbeek die een grote bijdrage leveren aan de muziek en vormgeving van het toneelbeeld. Het blijft mooi om te zien hoe vanuit het niets met zoveel diverse mensen weer één grote productie ontstaat, een volledig nieuwe totaalbeleving voor in totaal zo’n 1500 bezoekers!”

Op verschillende plekken beleven de bezoekers een onderdeel van de voorstelling, uitgebeeld door meer dan tachtig vrijetijdsspelers, professionele acteurs, musici en dansers. De jongste deelnemer is 7, de oudste 75 jaar en deze editie doen er opnieuw ook veel Osse jongeren mee! Na afloop van de route kunnen bezoekers, onder het genot van een drankje en plaatselijk hapje, genieten van de optredens van regionale talenten en een expositie van Lithse kunstenaars als Joost Thissen en Rien van Nistelrooij.

Wil je zo’n grote productie een keer van achter de schermen meemaken? Je kunt je nog opgeven als vrijwilliger via oeverloos@osscultureel.nl

Kaartverkoop

Toegangskaarten voor Oeverloos Theaterroute à €13,- (t/m 25 jaar) en €18,- (volwassenen) zijn te koop via www.osscultureel.nl. Oeverloos vindt plaats van woensdag 5 t/m zondag 9 juli; er zijn verschillende starttijden beschikbaar. Wegens het struinen door de uiterwaarden zijn goede wandelschoenen aan te raden!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13470