Datum plaatsing: 04 april 2023

SNS Oss City Run op 16 april stevent af op recordaantal deelnemers!


SNS Oss City Run op 16 april stevent af op recordaantal deelnemers!


Oss (Oss): Het team van Werkkracht kan de borst natmaken. De medewerkers van deze dagbesteding pakken elk jaar de deelnemerspakketjes voor de SNS Oss City Run in, en dat worden er voor de editie van 2023 meer dan ooit. Al bijna 650 hardlopers hebben zich ingeschreven voor één van de onderdelen van de fun run door het centrum van Oss, en daar komen er in de laatste weken veelal nog enkele honderden bij. Wie online inschrijft op uiterlijk 9 april krijgt een startnummer met zijn naam erop.

Organisator Marel Brands is er dan ook zeker van dat de teller dit jaar voor het eerst de 700 gaat passeren en hoopt zelfs op 800 sporters. De deelnemers starten bij de Kids Run van één kilometer, of lopen één of twee rondes van vijf kilometer door het centrum. Daarbij staan weer bijzondere gebouwen op het menu. Natuurlijk komen de lopers door het 100-jarige Titus Brandsma Lyceum. De Nicolaasschool kan nog net mee in het programma, voor de slopershamer aan het einde van het schooljaar zijn werk gaat doen.

De gemeente heeft maar liefst zes teams ingeschreven, de lopers van deze teams zullen dus in het weekend aan de slag moeten en komen toch in het gemeentehuis. Een andere plek waar je normaal gesproken niet mag rennen, is de Osse bibliotheek.

Opvallend is de lus die de SNS Oss City Run maakt door het opvangcentrum van Thuis in Oss. De lopers worden verwelkomd door de vluchtelingen die daar verblijven en een waterpost zullen bemensen. Deelnemers aan de run kunnen bij inschrijving een donatie doen die ten goede komt aan de stichting Thuis in Oss.

Naast deze gebouwen komen de sporters ook nog door de Grote Kerk, het kantoor van Claeren (oude Bergoss kantoor), de Schakel, HT-Running, Werkkracht, de Kunstfabriek en Pijlerzorg en Wonen.

De start en finish zijn voor de deur van het SNS kantoor aan de Heuvel 10 in Oss. Inschrijven zónder korting kan ook nog op de dag zelf, tot een half uur voor de start.

Programma zondag 16 april

12.30 Start Kidsrun 4 t/m 8 jaar

12.45 Start Kidsrun 9 t/m 12 jaar

13.30 Startschot 5km & 10km

>13.45 Verwachte finish eerste loper

15.00 Verwachte finish laatste loper

15.30 Prijsuitreiking

Enkele wegen in het centrum van Oss is op zondag van ongeveer 12.30 tot 15.00 uur geheel of gedeeltelijk afgesloten. Verkeersborden en verwijzers geven alternatieve routes aan. Scan de QR code voor het parcours.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13313