Datum plaatsing: 10 april 2023

Kwaliteit en aandacht voor de gast voorop


Kwaliteit en aandacht voor de gast voorop


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De opa en oma van Stef Heijmans hadden vroeger in de Dorpsstraat al een café, het latere Karrewiel. Hoewel het lang geleden is, is er daardoor bij Stef waarschijnlijk al de kiem gelegd voor zijn loopbaan in de horeca. Op zijn vijftiende stond hij al aan de afwas in Villa Fleurie waar toen Bert en Geert Kloosterman de uitbaters waren. Voor Stef was het al snel duidelijk waar zijn toekomst lag.

door Herman van Dinther

Stef (43): “Geert en Bert staken op een gegeven moment over naar De Likkepot en daar heb ik als bedrijfsleider vier jaar lang intensief meegedraaid. Geert en Bert namen intussen ook De Prins in Berlicum over waar ik in 2004 aan de slag ging en welke ik in 2007 heb overgenomen. In 2014 ben ik naast de Prins ook met De Notaris in Schaijk begonnen.
De Likkepot heeft bij mij altijd een bijzonder plekje in mijn hart gehouden vooral ook omdat ik in hart en nieren Rosmalenaar ben. Voor de coronatijd had ik met Geert al eens de mogelijkheid van overname van De Likkepot besproken maar dat werd toen niet concreet. In juli vorig jaar vroeg Geert of ik wilde instappen om De Likkepot samen voort te zetten.”

Sores
“Voor hem was het niet meer zo leuk om er in zijn eentje voor te staan. Onder andere door personeelsgebrek liep de kwaliteit terug, werd het minder druk, liep de omzet terug en was investeren in het interieur dringend noodzakelijk. Geert wilde al die sores niet meer in zijn eentje hebben maar wel gewoon lekker zijn werk doen als horecaman en dat blijft hij nu lekker doen. De Likkepot is op De Driesprong niet weg te denken, het is gewoon een instituut geworden. Maar er zat wat stof op en dat moesten we er afblazen”, lacht Stef.
Hij maakte een ondernemingsplan voor de komende jaren waar Geert enthousiast over was en in oktober besloot Stef om in te stappen. Daarna is er keihard gewerkt om de vernieuwingen te bedenken en te realiseren. Half februari ging de deur dicht om een paar weken later op 9 maart weer open te gaan.

Alles nieuw
“Natuurlijk heb je altijd wel wat kinderziektes en opstartprobleempjes. Alles is vernieuwd, het kassasysteem, de tapinstallaties, het licht en geluid, de keukenapparatuur, de toiletgroep, de huisstijl, de bedrijfskleding, het menu en de menukaarten, het meubilair, de terrasluifel en parasols, de terrastafels en stoelen, ja een hele rits veranderingen. Waar we heel veel positieve reacties op hebben gekregen. Natuurlijk vindt niet iedereen alles even mooi, soms is dat ook afhankelijk van de leeftijd, maar de complimenten zijn niet van de lucht. En dat geeft voldoening want daar doen we het toch voor. In elk geval is het sinds de opening weer hartstikke druk en gezellig. We zijn ook weer zeven dagen in de week open en het terras komt weer op volle omvang terug.”

Goede medewerkers
“Natuurlijk is daar een team van goede en betrokken medewerkers voor nodig. Ik kan zeggen dat we bij De Prins en De Notaris mensen hebben die al heel wat jaartjes meedraaien, we hebben een stabiel team met mensen die al wel acht tot tien jaar bij ons werken en dat zegt wel iets denk ik. Het zit hem niet alleen in een goede beloning maar het gaat ook om waardering en warme belangstelling voor hen als mens. We hebben bij de drie bedrijven samen vijfendertig vaste medewerkers en daarnaast zo’n vijfenzestig part timers. Een leuke bijkomstigheid is dat medewerkers rouleren tussen De Prins en De Likkepot. Dat geeft afwisseling maar ook ruimte om door te groeien. Ook voor hen is het een uitdaging om bij te dragen aan het succes. We kunnen overigens altijd nog wel gemotiveerde medewerkers gebruiken in de keuken en het café.”

Dynamiek
“Ik vind het trouwens zelf ook fantastisch om met het dienblad rond te lopen of achter de tap te staan. Het contact met de gasten vind ik super. Het is belangrijk om signalen op te pikken wanneer er iets niet goed gaat of een klant ontevreden is want dan kun je daar iets aan doen. Het is de kunst om hoofd- en bijzaken te filteren en de aandacht op de belangrijkste dingen te richten.
Voor mij is het instappen in De Likkepot een uitdaging die op het juiste moment komt. Ik moet prikkels hebben, die heb ik nodig om te voorkomen dat ik routineus op de automatische pilot ga draaien.
We hebben volop plannen om extra leven in de huiskamer van Rosmalen, want dat is De Driesprong toch, te brengen. Meer interactie met een Ladies Night, een pub quiz, asperge diner, high wine, high beer, live muziek en dat soort dingen. We vinden het wel belangrijk dat gezellige cafégevoel te behouden, want dat stellen de klanten op prijs, dat weten we zeker.”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16192