Datum plaatsing: 21 april 2023 - Laatst gewijzigd: 10-04-2023 08:04:04

In de 'bak' bij het Rodenboch-college


In de 'bak' bij het Rodenboch-college


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Bij “het Rodenborch” kun je ook in de BAK zitten. Niet omdat je ongeoorloofde dingen hebt gedaan maar omdat je hebt aangegeven wel iets aan buitenschoolse activiteiten te willen doen. Of omdat het docenten is opgevallen dat je uitblinkt in sommige dingen die leuk of nuttig kunnen zijn voor anderen. Dan kom je in de BAK, vergelijk het maar met de ouderwetse kaartenbak waaruit kan worden geput wanneer er behoefte is aan helpende handjes of een programma-invulling.

door Herman van Dinther

De meeste leerlingen zijn wat dit betreft niet éénkennig en willen ook graag nuttige en leerzame dingen buiten de deur doen. De stichting Thuis in Rosmalen die bezig is met het organiseren van het Young Talent Event Rosmalen kwam op het idee om jongeren bij de organisatie te betrekken. Voorzitter Bert van Druenen: “De doelgroep waar we ons op richten met dat evenement heeft een leeftijd van tien tot twintig jaar. Een generatie die gewend is om anders te communiceren dan wij. Dat bracht ons op het idee om contact op te nemen met René van Gerven, teamleider op het Rodenborch- College en hem de vraag voor te leggen of hij mogelijkheden zag. Voor hem een kwestie van in de hiervoor beschreven BAK te duiken. Als snel zaten we om tafel met vier leerlingen die allemaal hun eigen talent en interesses hebben waar wij graag gebruik van maken.”

Werkgroepje
Als redactie van Maggezien zitten we aan tafel met Anne Pijnacker en Anneke van Berkel. Samen met Koen Pijnenburg en Sanne Zwijgers vormen zij het kwartet dat steun biedt aan Thuis in Rosmalen.
Zij hebben een goede taakverdeling gemaakt waarbij Anne het hele mailverkeer inclusief de inschrijfformulieren voor haar rekening neemt. Anneke doet het Instagram account en gaat op 17 november samen met Koen de presentatie doen en de kandidaten interviewen. Sanne heeft het ontwerp van de poster en flyer gemaakt welke zij samen met de mensen van Thuis in Rosmalen naar vijftien scholen gaan brengen.

Uitdaging
Anne (16) staat voor haar eindexamen en heeft het dus druk. “Maar voor dit soort dingen maak ik graag tijd. Ik vind het gewoon leuk om met anderen te brainstormen en ideeën te ontwikkelen. Wij zijn natuurlijk hartstikke jong in vergelijking met de organisatoren van Thuis in Rosmalen maar dat ervaren wij niet als storend. Integendeel, het is juist een uitdaging om van elkaar te leren en samen op ideeën te komen.”
Anneke (15) uit Empel is graag actief naast haar studie. “Samen met Koen presenteer ik regelmatig op school bij het open podium. Daar leer je van, ik merk dat ik meer variatie in aankondigingen aanbreng en er ook humor in durf te gooien. Al ben ik geen stand up comedian, ik vind het leuk om mensen aan het lachen te maken. Podiumvrees heb ik niet, dat komt ook wel omdat ik op hoog niveau voor publiek heb gedanst. Ik speel ook piano maar ben iets minder muzikaal dan Anne. Ik zit nu in Havo 4 en weet nog niet precies welke richting ik op zal gaan. Ik denk dat het iets zal worden met pedagogiek, werken met kinderen of in elk geval werk waarbij sociale aspecten belangrijk zijn.”
Anne: “Als ik het examen heb gehaald dan ga ik tussentijds flink hard werken, geld verdienen en leuke dingen doen. Ik heb de ambitie om naar het conservatorium te gaan en uiteindelijk muziek docent te worden. Ik ben altijd al veel met muziek bezig geweest, ben bij de fanfare in mijn woonplaats Hedel, speel in enkele bands, speel bugel, trompet, piano, gitaar en ik zing. Ik vind het fijn om zo breed mogelijk bezig te zijn, daarom geeft het me ook voldoening om voor het Young Talent Event iets te kunnen betekenen.”
Anneke: “Ik hoop dat door onze inbreng de doelgroep goed wordt bereikt en dat veel jong talent zich gaat opgeven. Dat kan onder andere via Instagram talent_event_rosmalen23. Daar kun je ook zien naar welke soorten talent wordt gezocht.”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30090