Datum plaatsing: 10 april 2023

Savelkouls is klaar voor barbecuetijd't Wild ('s Hertogenbosch): Aan de Hustenweg, de weg achter De Groote Wielen naar ’t Wild, wordt in de sfeervolle winkel van Vers Vleesboerderij Savelkouls onder meer varkensvlees van eigen boerderij verkocht. Ook rundvlees, kip en meer gaat over de toonbank. Aan de lopende band, maar tegelijkertijd in een gemoedelijke en huiselijke sfeer. “We zijn helemaal klaar voor het barbecueseizoen.”

door Mark van der Donk

Ruim twintig jaar geleden startten Henri en Jolanda Savelkouls met een klein winkeltje bij hun varkenshouderij. De Vers Vleesboerderij groeide uit tot een begrip in de regio. Dochter Lieke runt Inmiddels de zaak mee en het team bestaat uit twaalf enthousiaste werknemers. “Onze kracht is dat we onze varkens helemaal zelf houden, slachten én verkopen”, zegt Jolanda. “We werken met speciaal voer en de varkens worden net wat ouder en dus zwaarder, wat zorgt voor rijper vlees.”
Het slachten doen ze zelf. “We verzorgen onze tweehonderd varkens met alle toewijding en willen niet dat ze stress ervaren door transport. Dat is ook beter voor de smaak van het vlees en wij gaan nou eenmaal voor de beste kwaliteit.” Alles wordt verwerkt, bereid en klaargemaakt in eigen keuken en is direct daarna, voorverpakt in kleine porties, in de winkel te koop voor particulieren. “Verser dan vers dus”, zegt Lieke. “Een deel van het vlees vriezen we direct na verwerking in, zodat de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijven.”
Het rundvlees en de kipproducten komen van vaste leveranciers uit de regio. “Naast kwaliteitsvlees kun je in onze winkel ook terecht voor verse eieren, vleeswaren, toastsalades, soepen, eierpasta, kant-en-klaarmaaltijden en boerenijs en bavarois in diverse smaken.”

Klantvriendelijkheid
Bij Vers Vleesboerderij Savelkouls staat klantvriendelijkheid bovenaan. “Iedereen komt graag bij ons. Niet alleen vanwege onze verse artikelen, bijna alles helemaal zelfbereid, maar ook vanwege de extra service die we leveren. We maken graag een praatje en denken met iedereen mee. Echt maatwerk dus. We hebben heerlijk kwaliteitsvlees voor een eerlijke prijs én willen het iedereen naar de zin maken.”

Barbecuetijd
Tijdens het interview is het al een komen en gaan van klanten, maar de komende maanden wordt het naar verwachting nog drukker bij de Vers Vleesboerderij. “De barbecuetijd komt er weer aan”, weet Lieke. “In ons nieuwe mini-barbecuemagazine staan alle mogelijkheden. Complete barbecuepakketten vanaf drie personen, verschillende pakketten voor groepsbarbecues en tal van losse barbecuespecialiteiten. Met onze jarenlange ervaring hebben we bepaalde porties samengesteld, maar in principe kan alles. Van hamburgers en worstjes tot aan onze overheerlijke spareribs, gerijpte tomahawk en andere grote stukken vlees.”
Het naar eigen wens gekozen menu, inclusief barbecue, borden en bestek, wordt gebracht, opgehaald én door Vers Vleesboerderij schoongemaakt. “We kunnen zelfs een kok aanleveren en voor grote partijen hebben we een eigen barbecuewagen”, vult Jolanda aan. “We ontzorgen de klant volledig. Het is immers hún feestje.”

Stoere barbecue
Extra leuk is de nieuwe ‘stoere mannen barbecue’, die natuurlijk ook lekker is voor stoere vrouwen. “Je krijgt dan 500 gram - extra grote stukken - vlees per persoon”, legt Lieke uit. “We hebben ook een reuze koekenpan, voor kleinere stukjes vlees, in combinatie met roerbakgroenten en aardappeltjes. Natuurlijk houden we rekening met allergenen. Bij alle producten staat vermeld of het gluten- en/of lactosevrij is. Vegetarisch en halal is ook mogelijk.”
De zes barbecueworkshops die Vers Vleesboerderij Savelkouls in april, mei en juni organiseert, zijn helemaal volgeboekt. “Waarschijnlijk komen er na de zomer weer een paar. Mijn broer Frank, een gepassioneerde barbecuespecialist, verzorgt die. Hij is ook degene achter de barbecues en -accessoires die in onze winkel of op smokey-farm.nl te bewonderen en te koop zijn.” Ook voor de ‘specialiteit van de week’ verwijst Lieke haar klanten door naar de social mediakanalen.

Dé barbecuespecialist
Bij Vers Vleesboerderij Savelkouls vind je echt alles voor een (compleet verzorgde) barbecue. Onder meer een ‘dry age kast’, een rijpingskast voor heerlijk mals vlees, en de komende periode gaat er weer eens per maand een proeverijdag plaatsvinden. “Dan maken we er, met een barbecue voor de winkel, een klein feestje van.”
Meer info op vindt u op vvb-savelkouls.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16428