Datum plaatsing: 11 april 2023 - Laatst gewijzigd: 12-04-2023 11:22:00

HubSpot Basics: wat je moet weten


HubSpot Basics: wat je moet weten


's-Hertogenbosch (Regionaal): Er zijn twee hoofdversies van HubSpot: HubSpot CRM en HubSpot Classic. CRM staat voor customer relationship management. Het belangrijkste verschil tussen de twee versies is dat de CRM-versie wordt geleverd met ingebouwde e-mailmarketingfuncties. De CRM-versie is duurder dan de klassieke versie, maar het is de prijs waard. Naast e-mailmarketing biedt de CRM-versie ook beheer van sociale media. Je kunt de CRM-versie ook gebruiken als een SaaS-oplossing (software as a service) of als een oplossing op locatie. Je kunt ook upgraden naar een betaalde versie genaamd HubSpot for Teams die meer functies biedt. Het ontwerp van HubSpot is strak en intu´tief, maar je kunt er niet zomaar mee aan de slag. Je moet een account aanmaken en het aanpassen voor jouw bedrijf. HubSpot biedt sjablonen voor jouw website en marketingmateriaal, maar je kunt ze niet zomaar gebruiken. Je moet ze aanpassen aan jouw merk. HubSpot biedt ook online opleidingen en trainingen aan, zodat je kunt leren hoe je jouw marketingsoftware moet gebruiken. Kom meer te weten over het HubSpot platform in dit artikel en lees de tips.

Hoe HubSpot te gebruiken.
Er zijn vier belangrijke stappen om HubSpot te gebruiken als inbound marketing tool: Maak geweldige content en promoot deze vervolgens via verschillende kanalen. Volg jouw marketingcijfers. Maak een verkooptrechter.

Stap 1: Maak geweldige content. Begin met een marketingplan dat jouw merk, doelgroep en inhoudstrategie omvat. Maak vervolgens blogberichten, ebooks, podcasts, video's en andere inhoud die relevant zijn voor jouw publiek. Je kunt je website ook gebruiken om een leadgeneratieformulier te maken. HubSpot wordt geleverd met kant-en-klare sjablonen voor leadformulieren en landingspagina's. Je kunt je blogberichten ook gebruiken om verkeer naar je website te leiden, wat gastbloggen wordt genoemd.

Stap 2: Promoot je inhoud. Promoot je content op sociale media en je e-maillijst om meer leads te krijgen. HubSpot heeft vooraf gemaakte sjablonen voor social media posts. Je kunt HubSpot ook gebruiken om een e-mailmarketingcampagne te maken. HubSpot heeft vooraf gemaakte sjablonen voor e-mailcampagnes. Je kunt ook een automatische e-mail maken die naar leads wordt gestuurd als ze zich inschrijven op je e-maillijst.

Stap 3: Volg jouw marketingcijfers. Naast het bijhouden van je leads houdt HubSpot ook je marketingcijfers bij. Het heeft ingebouwde tools zoals Google Analytics, Google Search Console en Facebook Insights, zodat je je online activiteiten kunt volgen. Je kunt ook je leadactiviteit bijhouden met behulp van het Lead Activity Report.

Stap 4: Maak een verkooptrechter. De verkooptrechter van HubSpot is vergelijkbaar met de marketingtrechter. Het volgt je leads van begin tot eind: vanaf het moment dat ze je website bezoeken tot het moment dat ze klant worden. Je kunt je verkooptrechter volgen met behulp van de Verkooprapporten. Voor extra advies ga je naar de website van Webs.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15378