Datum plaatsing: 19 april 2023

Gratis Museumavond bij Design Museum en Noordbrabants Museum


Gratis Museumavond bij Design Museum en Noordbrabants Museum


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Tijdens de Museumavond op 21 april gooien Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum gratis de deuren open. Met een programma bomvol muziek, dans, rondleidingen, talks en workshops van 19 tot 22 uur. Maak je eigen sieraden met hot glue, bied mee op een kunstveiling door jonge Brabantse makers, doe mee met bijzondere rondleidingen in de tentoonstellingen, maak je eigen zeefdruk of kom dansen in de museumzalen.

Maak je eigen sieraden en ontdek de stroomlijn in Design Museum Den Bosch
De tentoonstelling Post-Tribal laat zien hoe jonge makers de in de jaren 90 zo populaire tribal tattoo weer opnieuw hebben uitgevonden (deze keer zonder de problematische culturele toe-eigening en hypermasculiniteit). Veel van de jonge ontwerpers in de tentoonstelling omarmen de DIY-mentaliteit en werken met ongewone materialen die ze zelf bewerken. Zo zie je bijvoorbeeld sieraden gemaakt van hot glue uit een lijmpistool en servies uit de 3D-printer en kandelaars van computeronderdelen. Tijdens de Museumavond kan je in de hal van Design Museum Den Bosch ook zelf aan de slag: je maakt je eigen ketting, broche of armband van hot glue tijdens de workshops! Daarnaast staan er de hele avond lang rondleiders voor je klaar om je in kleine groepjes mee te nemen naar de spannendste hoekjes van de tentoonstellingen Sneller, beter, mooier en Post-Tribal...

DJ's, dans, een kunstveiling Ún meer in Het Noordbrabants Museum
Midden in de zalen van de tentoonstelling Thomas Trum: Daily Spins spelen Bossche DJ's Milio en Bastiaan Benjamin een elektronische live performance. Karl Klomp bestuurt tijdens het optreden live een lichtinstallatie. Verderop, in de paleiszalen van het museum, luister je tussen de kunstwerken naar de liedjes van singer-songwriter Dehaze. Tot slot kun je kijken naar optredens van danser Tu Hoang bij de tentoonstelling Waanplekken van kunstenaar Vivian Ammerlaan. Bied mee in de kunstveiling Selling Our Souls III in de Statenzaal en word trotse eigenaar van nieuw werk van jonge kunstenaars. Deze thematische en laagdrempelige kunstveiling wordt georganiseerd door Ema Vanekova en Jesse Fischer, met veilingsmeesters Yorgo Wieringa en Machiel Driesser. Of ontdek je eigen talent: sluit aan bij de zeefdrukworkshop van Studio Turbo en bedruk een linnen tasje met je eigen ontwerp.

Praktische informatie
De Museumavond is helemaal gratis toegankelijk. Je kunt zowel bij Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch naar binnen lopen. Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor de workshops en activiteiten.

De tentoonstelling Post-Tribal in Design Museum Den Bosch, foto door Jacob HeusUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28915