Datum plaatsing: 28 april 2023

Beeld Meditatie in Abdij van Berne


Beeld Meditatie in Abdij van Berne


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Op woensdagavond 3 mei is er een avond met Beeld Meditatie in de Abdij van Berne in Heeswijk. Muziek en tekst zijn veel gebruikte onderdelen bij een meditatief moment. Deze avond wordt gebruikt gemaakt van twee afbeeldingen als inspiratiebron voor de meditatie. Bij de afbeeldingen wordt door norbertijn Joost Jansen vanuit een aantal invalshoeken informatie aangedragen. Bij iedere afbeelding horen een verhaal, bijzonderheden in de verbeelding, gevoelens die opgeroepen worden en gedachten ter overweging.

Juist tussen Pasen en Pinksteren staan in de eerste van mei ook de dagen van Herdenken en Bevrijding. Daarin komen ook steeds de vragen naar voren : wat leert het beeld-verhaal ons en waarin vinden we inspiratie om in de huidige wereld te werken? Een andere manier om de 4-mei herdenking alvast vorm en inhoud te geven.

De avond begint om 20.00 uur in de Kapittelzaal van de Abdij. Opgeven voor deelname kan door een email te sturen naar berne-anders@abdijvanberne.nl. Als bijdrage in de kosten wordt een bedrag van 5 euro gevraagd.
Als u de rust en stilte wilt toelaten bent u van harte welkom. Na de Beeld Meditatie is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

De norbertijn Joost Jansen verzorgt al bijna 40 jaar een bijbels leerhuis in de Abdij. Vanuit de joodse traditie is dat de manier waarop mensen nadenken en samen spreken over verhalen uit de Bijbel. Op vergelijkbare wijze kan ook over afbeeldingen worden gesproken. Daarbij kan hij putten uit een rijke voorraad aan verhalen en achtergronden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28742